Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cea mai ușoară limbă din lume?

Test de cultură generală. Care este cea mai ușoară limbă din lume?

Publicat: 06.10.2023

Odată ce ați hotărât să învățați o nouă limbă străină, următoarea sarcină este una destul de dificilă: ce anume să alegeți? Iată cea mai ușoară limbă din lume.

Toată lumea este ocupată, așa că o opțiune la îndemână pentru învățarea unei noi limbi străine ar putea fi cea mai ușoară limbă din lume.

Să începem prin a risipi ideea că există unele limbi care sunt obiectiv mai ușor decât altele. Fiecare limbă este complicată, iar dacă porniți de la zero (cum ar face un bebeluș), nu există nicio diferență între arabă, latină, engleză, mandarină sau orice altceva.

La ce să ne uităm când alegem să învățăm o nouă limbă străină?

Când învățați o a doua limbă, totuși, unele vor fi mai ușoare decât altele. United States Foreign Service Institute are chiar și o estimare cu privire la cât timp va dura ca cineva să învețe (dacă învață în fiecare zi cu un instructor). Există câțiva factori care fac ca o limbă să fie „ușoară”.

În primul rând, și cel mai important, este asemănarea. Alegerea unei limbi care are un număr decent de elemente în comun cu cea pe care o vorbiți vă oferă un avans natural. Dacă vorbiți engleză, atunci învățarea unei alte limbi care utilizează alfabetul latin va fi automat puțin mai ușoară decât învățarea uneia care are un sistem de scriere complet diferit. Limbile din aceeași familie sau care au o mult vocabular și gramatică în comun, vor fi, de asemenea, mai ușoare.

Un alt factor care poate face o limbă mai ușor de învățat este accesibilitatea. Chiar dacă o limbă este similară cu cea pe care o vorbiți, acest lucru nu contează în cazul în care este foarte greu să găsiți resurse și parteneri de practică. Deși acest lucru variază de la persoană la persoană, va fi, de asemenea, mai ușor să învățați o limbă nouă dacă locuiți lângă alții care o vorbesc.

Există, desigur, multe alte motive pentru a învăța o limbă în afară de ușurința acesteia. S-ar putea chiar să preferați provocarea care vine cu un limbaj mai greu.

Care este cea mai ușoară limbă din lume?

Acest lucru poate fi o surpriză, dar limba norvegiană este limba cel mai ușor de învățat (cel puțin, pentru vorbitorii de engleză). United States Foreign Service Institute estimează un necesar de 24 de săptămâni, sau 600 de ore, pentru a o învăța, potrivit Babbel.

Limba norvegiană este un membru al familiei de limbi germanice, la fel ca limba engleză. Asta înseamnă că norvegiana și engleza împărtășesc destul de mult vocabular, cum ar fi anotimpurile „vinter” și „sommer”.

Un alt punct forte pentru norvegiană este gramatica este destul de simplă, cu o singură formă a fiecărui verb per timp verbal. Și ordinea cuvintelor imită îndeaproape engleza. De exemplu, „Can you help me?” („Mă poți ajuta?”) se traduce în „Kan du hjelpe meg?”; cuvintele sunt în aceeași ordine în ambele limbi, așa că stăpânirea structurii propoziției este ușoară.

În cele din urmă, vei avea mult mai multă libertate de pronunție atunci când înveți norvegiană. Asta pentru că există o gamă largă de accente diferite în Norvegia și, prin urmare, mai mult de un „mod corect” de a pronunța cuvintele.

Vă recomandăm să citiți și:

Unul din trei oameni preferă să citească atunci când are o zi proastă

Fără acest om, cărţile nu ar fi existat. Mecanismul inventat de el a rămas neschimbat timp de patru secole – VIDEO

Johann Wolfgang von Goethe, probabil cel mai mare scriitor german din toate timpurile

Cea mai izolată și obscură limbă din Europa, considerată un miracol

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase