Home » Cultură » 10 filme de groază tocmai bune pentru noaptea de Halloween

10 filme de groază tocmai bune pentru noaptea de Halloween

10 filme de groază tocmai bune pentru noaptea de Halloween
„The Thing”, 1982. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.10.2023

Este 31 octombrie, cea mai terifiantă zi din an, iar asta înseamnă un singur lucru: filme de groază! Iată mai jos 10 filme de groază tocmai bune de văzut în noaptea de Halloween. 

Desigur, există *o groază* de filme perfecte pentru noaptea de Halloween, însă lista de mai jos combină trecutul cu prezentul, regizori consacrați cu alții care abia încep să-și arate talentele, dar și filme care ne sperie de la început și până la sfârșit cu altele care ne țin în suspans până la apariția genericului.

1. The Thing (1982)

Un film considerat inițial un eșec la box-office, „The Thing” al lui John Carpenter a ajuns în cele din urmă unul dintre cele mai iubite filme știintifico-fantastice de groază din istorie.

Povestea unui grup de cercetători în Antarctica devine încetul cu încetul un haos total „mulțumită” unui extraterestru ce poate asimila și apoi imita alte organisme. The Thing (1982) este o alegere bună oricând avem poftă de o sperietură zdravănă ca pe vremuri!

2. 10 Cloverfield Lane (2016)

Suspans de la început la sfârșit, iar dacă nu ați văzut primul film Cloverfield atunci finalul va fi cu totul neașteptat. De asemenea, John Goodman joacă un rol excepțional, potrivit Forbes.

3. A Quiet Place

Extratereștrii terifianți vânează cu ajutorul auzului, iar oamenii care au supraviețuit atacului inițial sunt nevoiți să trăiască într-o tăcere aproape perpetuă. „A Quite Place” este un film de groază scurt și la obiect, cu o notă emoțională suprinzătoare. John Krasinski (cunoscut și iubit din versiunea americană a serialului „The Office”) a jucat și a regizat filmul. Iar soția sa, Emily Blunt, atât în film, cât și în viața reală, aduce o contribuție pe măsură!

4. The Shining (1980)

Heeeeeere’s Johnny! Nu sunt prea multe filme la fel de întortocheate dar plăcute precum „The Shining/Strălucirea” al lui Stanley Kubrick, bazat pe romanul omonin al inegalabilului Stephen King. Jack Nicholson își atinge apogeul în acest film despre familie, dependența de alcool, magie și halucinații. Redrum. Redrum.

5. Sleepy Hollow (1999)

„Sleepy Hollow” este adaptarea macabră a povestirii „The Legend of Sleepy Hollow” de Washington Irving și din păcate un film de Halloween mai puțin apreciat. Regizorul Tim Burton i-a reunit pe Johnny Depp și Christina Ricci în rolurile principale, iar acțiunea urmărește o serie de crime înfăptuite de legendarul Călăreț fără Cap.

Deși nu este în mod explicit asociat cu Halloween, filmul surprinde spiritul sărbătorii cu atmosfera stranie și legendele urbane.

6. Alien (1979)

Unul dintre cele mai bune filme științifico-fantastice făcute vreodată, „Alien” combină călătoria spațială cu stilul lui H.R. Giger, artistul care a creat extraterestrul Xenomorph. Sigourney Weaver o joacă pe Ellen Ripley, unul dintre cele mai grozave personaje feminine de pe marile ecrane.

Tensionat, uneori de-a dreptul îngrozitor, dar aproape întotdeauna ingenios, „Alien” este unul dintre acele filme pe care am putea să le vedem în continuu fără să ne plictisim.

7. The Army Of Darkness (1993)

Este un film mai scurt, are doar o oră și 16 minute, însă merită văzut! De asemenea, poate fi văzut cu ușurință alături de un alt film de pe această listă chiar în noaptea de Halloween.

8. The Exorcist (1973)

Bazat pe romanul lui William Peter Blatty, care a scris scenariul și l-a regizat, „Exorcistul” rămâne unul dintre cele mai importante filme horror făcute vreodată, dar și unul dintre cele mai bune. Producția filmului a fost, de asemenea, terifiantă, mulți membri din distribuție și din echipele de filmare fiind urmăriți de probleme, și chiar moarte.

Filmul a fost un succes la box-office, dar și controversat. „Exorcistul” a mai fost și primul film horror nominalizat la Oscar, câștigând două premii.

9. The Conjuring (2013)

Un clasic al vremurilor noastre, „The Conjuring” este povestea arhicunoscută a casei bântuite, inspirat din povestea (aproape) reală a investigatorilor de fenomene paranormale Ed și Lorraine Warren (ale căror povești au inspirat franciza de filme „The Amityville Horror”). „The Conjuring” este filmul perfect pentru seara de Halloween!

10. The Silence Of The Lambs (1991)

„The Silence Of The Lambs/Tăcerea mieilor” este unul dintre acele filme cu o doză zdravănă de mister, un scenariu extraordinar de bun și roluri jucate așa cum trebuie.

Anthony Hopkins a fost atât de convingător în acest film încât Jodie Foster a fost absolut terifiată de el și a făcut tot posibilul să-l evite pe platourile de filmare până la sfârșitul producției.

Surse:

https://www.forbes.com/sites/erikkain/2023/10/28/10-great-scary-movies-to-watch-this-halloween/

https://variety.com/lists/best-halloween-movies-ranked/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Confesiunile vârcolacului german care a îngrozit Europa medievală

O peșteră din Irlanda, locul în care „s-a născut” sărbătoarea de Halloween

De ce ne plac filmele de groază? Știința din spatele unei sperieturi zdravene

Ed Gein: crimele Măcelarului din Plainfield au inspirat cărți și filme de groază

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase