Home » Cultură » Actorul Kurt Russell, decent, lipsit de pretenții, un iubit de cursă lungă. „Trebuie să creați o impresie și nu o imagine”

Actorul Kurt Russell, decent, lipsit de pretenții, un iubit de cursă lungă. „Trebuie să creați o impresie și nu o imagine”

Publicat: 20.11.2023

Actorul american Kurt Russell, născut la 17 martie 1951 în Springfield, Massachusetts, într-o familie de artiști (tatăl a fost actor, dar și jucător profesionist de baseball, iar mama, dansatoare) a devenit celebru în anii 1960, atunci când s-a numărat printre vedetele copii de top de la Hollywood, jucând în mai multe filme produse de Disney, companie care a semnat un contract pe zece ani cu Russell, când acesta era încă adolescent.

În copilărie, cu tot succesul pe care-l avea în lumea divertismentului, Russell era mai pasionat de baseball decât de actorie. Cu toate acestea, încurajările părinților și accidentul pe care l-a suferit în timpul unui meci l-au determinat pe Kurt Russell să pună capăt carierei sale în baseball și să se concentreze doar pe actorie. Debutul în televiziune a avut loc în 1962, un an mai târziu debutând și în filmul pentru marele ecran, It Happened at the World’s Fair (1963), peliculă în care actorul principal era legendarul Elvis Presley.

Printre primele filme produse de Walt Disney în care a jucat Kurt Russell se numără Follow Me, Boys! (1966), The Computer Wore Tennis Shoes (1969), Superdad (1973). A fost aclamat pentru filmele de televiziune The Deadly Tower (1975), în care l-a interpretat pe Charles Whitman, un criminal în serie responsabil de atacul cunoscut sub numele de împușcăturile din Texas Tower din 1966, și Elvis (1979), un film biografic despre nemuritorul interpret american.

Goldie Hawn, parteneră de viață… pe viață

În 1982, Russell a jucat alături de Meryl Streep în filmul de groază și SF The Thing, cei doi apărând din nou împreună un an mai târziu în drama foarte apreciată Silkwood (1983) a lui Mike Nichols.

În 1984, a fost distribuit în comedia romantică Swing Shift, împreună cu actrița Goldie Hawn, care avea să-i devină parteneră de viață… pe viață. În ciuda eșecului pe care l-a avut filmul care i-a adus împreună, Russell și Hawn au devenit unul dintre cele mai durabile cupluri de la Hollywood.

Finalul anilor 1980 l-a găsit pe Kurt Russell prestând într-o serie de drame polițiste, printre care The Mean Season (1985) și Tequila Sunrise (1988), cel de-al doilea, în care au mai fost distribuiți actorii Mel Gibson și Michelle Pfeiffer, având un succes comercial considerabil. În 1989, Russell a făcut echipă cu Sylvester Stallone în comedia de acțiune Tango & Cash, nu prea bine primită de critică, dar cu succes de box-office.

Un actor solicitat de regizori

Anii 1990 au fost, de asemenea, prolifici pentru filmografia lui Russell. A apărut în pelicula Backdraft (1991) al lui Ron Howard, în westernul Tombstone (1993) – ambele bine primite de public  – în Escape from L.A. (1996) și în SF-ul mai puțin apreciat Stargate (1994).

Anii 2000 l-au prins din urmă, iar Russell era încă un actor solicitat de regizori. În 2004, a jucat în emoționantul Miracle, despre echipa masculină americană de hochei pe gheață care a învins Uniunea Sovietică la Jocurile Olimpice de vară din 1980 de la Lake Placid, New York, doi ani mai târziu apărând în Poseidon, o reconstituire clasicului din 1972 despre scufundarea unui pachebot. În 2007, Quentin Tarantino l-a distribuit în Death Proof, regizorul mai colaborând cu el și în 2015 la filmul The Hateful Eight (2015) și în 2019, când a avut o apariție scurtă în producția Once Upon a Time… in Hollywood.

Un cuplu de lungă durată de la Hollywood, deși nu sunt căsătoriți

Kurt Russell a fost distribuit în numeroase episoade din populara serie Fast and the Furious, inclusiv Furious 7 (2015), The Fate of the Furious (2017) și F9: The Fast Saga (2021). În 2017, Russell a jucat, de asemenea, un rol în succesul de box office al echipei de supereroi Marvel Comics, Guardians of the Galaxy Vol. 2, în 2018 l-a interpretat pe Moș Crăciun în comedia de familie The Christmas Chronicles, peliculă în care iuita lui Goldie Hawn a jucat-o pe doamna Crăciun, cuplul făcându-și apariția și în continuarea din 2020 a filmului (2020).

Kurt Russell și Goldie Hawn formează un cuplu de lungă durată de la Hollywood, deși nu sunt căsătoriți.

„Nu, nu ne-am căsătorit niciodată, dar un lucru care continuă să crească este dragostea noastră”, scria pe Instagram Hawn într-o postare dedicată partenerului ei de viață Kurt Russell, de ziua lui de naștere, celebrată în 2021.

Goldie Hawn, actriță de Oscar

Oficial, cei doi sunt împreună din 14 februarie 1983. Hawn și Russell s-au întâlnit pentru prima dată în 1966, pe platoul de filmare al unui film Disney. Aveau 21 și, respectiv, 16 ani. Aproape 20 de ani mai târziu (în 1983), reunindu-se la filmările peliculei Swing Shift.

Goldie Hawn, actriță de Oscar (pentru interpretarea sa din Cactus Flower, 1969), producătoare și cântăreață americană, cunoscută pentru rolurile din filme precum Private Benjamin, The First Wives Club, Death Becomes Her și Overboard, și-a început cariera în televiziune în anii 1960 și a continuat mai apoi să aibă succes cinematografic internațional.

Kurt Russell și Goldie Hawn au o familie mixtă

Kurt Russell și Goldie Hawn au o familie mixtă, întrucât amândoi au copii din relații anterioare. Cei patru copii ai cuplului sunt Boston Russell, pe care Kurt îl are cu fosta soție Season Hubley; Oliver Hudson și Kate Hudson, din relația anterioară a lui Goldie cu Bill Hudson; și Wyatt Russell, copilul lui Russell și al lui Hawn, născut la 10 iulie 1983. Hawn este actor și fost jucător hockey.

„Ție îți datorez viața mea minunată. Goldie, te prețuiesc pur și simplu. (…) Nu există nimeni altcineva alături de care aș vrea să fiu decât Goldie Hawn”. (Kurt Russell despre Goldie Hawn).

Surse:

https://www.imdb.com/name/nm0000621/bio/

https://www.imdb.com/name/nm0000621/

https://www.insider.com/goldie-hawn-kurt-russell-relationship-timeline

Vă mai recomandăm să citiți și:

Philip Seymour Hoffman, actor de Oscar învins de droguri. „Uneori este greu să spui nu”

Gary Oldman, Dracula lui Francis Ford Coppola și actorul cu cele mai mari încasări din istorie

Talentatul domn Lewis. Actorul Daniel-Day Lewis: „O voce este o reflecție atât de profundă și personală a caracterului”

Goldie Hawn, cea mai optimistă actriță de la Hollywood. „Văd mereu partea bună a lucrurilor. Este în ADN-ul meu”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase