Home » Cultură » Goldie Hawn, cea mai optimistă actriță de la Hollywood. „Văd mereu partea bună a lucrurilor. Este în ADN-ul meu”

Goldie Hawn, cea mai optimistă actriță de la Hollywood. „Văd mereu partea bună a lucrurilor. Este în ADN-ul meu”

Goldie Hawn, cea mai optimistă actriță de la Hollywood. „Văd mereu partea bună a lucrurilor. Este în ADN-ul meu”
Goldie Hawn în filmul „Death Becomes Her” (1992). Sursa foto: ©Universal Pictures/Profimedia
Publicat: 25.06.2023

Goldie Jeanne Hawn este o actriță, fostă dansatoare, producătoare și cântăreață americană. Hawn a devenit faimoasă în emisiunea de comedie cu sketchuri Rowan & Martin’s Laugh-In de pe NBC, înainte de a primi premiul Oscar și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea sa din Cactus Flower (1969).

Anul acesta (2023), s-au împlinit 40 de ani de când Goldie Hawn și actorul Kurt Russell formează un cuplu, ea și Russell fiind cel mai longeviv cuplu necăsătorit de la Hollywood.

De-a lungul vieții, Hawn s-a implicat în numeroase acțiuni caritabile, înființând două organizații dedicate copiilor – Fundația Bright Light și Fundația Goldie Hawn. A demarat, de asemenea, un program – MindUP – care se desfășoară în 50 de țări și care îi ajută pe copii să își regleze emoțiile și să gestioneze stresul.

Actriță de Oscar

Performanța lui Goldie Hawn din Cactus Flower (1969), comedie romantică în regia lui Gene Saks, cu Walter Matthau în rolul principal, i-a adus nu doar Oscarul pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar, dar a contribuit la lansarea carierei sale ca actriță de prim rang la Hollywood. Din distribuția filmului a mai făcut parte și Ingrid Bergman.

Goldie Hawn a intrat în lumea divertismentului ca dansatoare, mai târziu fiind distribuită în serialul de televiziune Rowan & Martin’s Laugh-In, unde a obținut recunoaștere națională pentru talentele sale comice.

Cariera cinematografică a lui Hawn a început la sfârșitul anilor 1960, devenind rapid una dintre cele mai de succes actrițe ale anilor 1970.

O iubire înfiripată de Ziua Îndrăgostiților care durează de peste 40 de ani

Goldien Hawn și Kurt Russell sunt împreună din 14 februarie 1983, cei doi necăsătorindu-se niciodată, însă trăind împreună una dintre frumoasele povești de dragoste de la Hollywood. Au împreună un copil, Wyatt Russell (36 de ani), actor și fost jucător de hockey, plus alți trei copii din relații anterioare. Goldie este mama lui Oliver și Kate Hudson, proveniți din căsătoria cu muzicianul și actorul Bill Hudson, în timp ce Kurt îl are pe Boston Russell cu fosta soție, actrița și cântăreața Season Hubley. Cei doi au șapte nepoți.

Nu, nu ne-am căsătorit niciodată, dar un lucru care continuă să crească este dragostea noastră, scria pe Instagram Hawn într-o postare dedicată partenerului ei de viață Kurt Russell, de ziua lui de naștere, acum doi ani.

Dacă ai suficienți bani și simțul independenței și îți place independența ta, există ceva psihologic în a nu fi căsătorit, pentru că îți oferă libertatea de a lua decizii într-un fel sau altul. Eu am ales să rămân (n.r., în relație). Kurt a ales să rămână, iar nouă chiar ne place această alegere.

Goldie Hawn sau Kurt au o avere netă combinată de 190 de milioane de dolari.

De ce nu s-au căsătorit Goldie Hawn și Kurt Russell?

Amândoi am fost căsătoriți. Eu am fost căsătorită de două ori, dar nu a mers. El a fost căsătorit o dată și nici mariajul lui nu a mers. Ne-am gândit, la un moment dat, „ce ar fi să ne căsătorim”. Dar îmi place să fiu independentă. Îmi place să fiu iubita lui. Îmi place această noțiune.

Cred că este sexy și cred că este un mod de a spune: „Știi ceva, nu ești proprietatea mea și nu există nicio hârtie care să spună asta. Unirea mea cu tine este în inima mea și în promisiunile pe care ți le-am făcut”. Și cred că așa este cel mai bine.

Cele mai bune roluri

Hawn și Russell au jucat împeună în 5 filme: The One and Only, Genuine, Original Family Band (1968), Swing Shift (1984), Overboard (1987), The Christmas Chronicles (2018) și The Christmas Chronicles: Partea a doua (2020).

Într-o carieră de aproape 60 de ani, Goldie Hawn s-a remarcat în filme precum The BangerSisters (2002) – în care a jucat alături de Susan Sarandon, Butterflies are free (1972), Swing Shift (1984), Foul Play (1978), Shampoo (1975), The Sugarland Express (1974) – primul film pentru marele ecran al lui Steven Spielberg, Cactus Flower (1969)  – care i-a adus Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, Death Becomes Her (1992), The First Wives Club (1996) – în care a jucat alături de Bette Midler și Diane Keaton, Private Benjamin (1980), interpretarea ei din acest film în rolul lui Judy Benjamin aflându-se pe locul 70 în topul celor mai bune 100 de personaje de film din toate timpurile, top realizat de revista Premiere.

De religie „Jew – Bu”

Goldie Jeanne Hawn s-a născut la 21 noiembrie 1945 în Washington, D.C. și a crescut în Takoma Park, Maryland, mama, Laura Hawn, proprietară a unui magazin de bijuterii și a unei școli de dans, iar tatăl, Rut Hawn, muzician. Goldie Hawn a fost crescută în religia evreiască, dar ea se descrie ca fiind o Jew-Bu (budistă evreică), conform IMDb.com. La vârsta de trei ani, Goldie a început să ia lecții de balet și de step, iar la vârsta de zece ani a făcut parte din trupa care a pus în scenă spectacolul Spărgătorul de nuci, produs de Ballet Russe de Monte Carlo. După ce a renunțat la facultate, la 19 ani a condus și a devenit instructoare la o școală de balet. Înainte de a intra în industria cinematografică, a fost dansatoare profesionistă.

Goldie Hawn, a cărei carieră cinematografică numără peste 40 de filme, este considerată una dintre cele mai vesele și optimiste personalități de la Hollywood. M-am născut cu o stare ridicată de fericire. Natura mea este să caut mereu soarele. Și cred că aceasta este probabil cea mai bună parte a personalității mele.

Hawn este inițiată în Meditație Transcendentală, considerând meditația „un modul în care îți antrenezi creierul să se liniștească. Meditația mi-a stabilizat mintea și m-a făcut să descopăr o parte din mine despre care nu eram conștientă”.

Hawn a fost descrisă de actrița Reese Witherspoon (47 de ani) ca fiind una dintre eroinele sale din toate timpurile și asta datorită inteligenței și firii ei vesele.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Goldie-Hawn

https://www.theguardian.com/film/2020/apr/13/goldie-hawn-i-was-born-with-a-high-set-point-for-happiness

https://www.hellomagazine.com/celebrities/20230317167038/goldie-hawn-kate-hudson-famous-family-net-worth-comes-with-surprising-twist/

https://people.com/movies/goldie-hawn-kurt-Russell l l l-relationship-timeline/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Rita Hayworth, cea mai carismatică actriță a anilor ’40. Și cele mai strălucitoare stele de cinema plâng câteodată

Mia Farrow, actrița de la Hollywood cu cei mai mulți copii

Rachel Weisz, actriță de Oscar, fiică de inventator, soție de „James Bond”

Maggie Smith, una dintre cele mai bune actrițe britanice care a cucerit Hollywood. „Spune-ți părerea, chiar dacă îți tremură vocea”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase