Home » Cultură » Eddie Murphy are 10 copii cu 5 femei. Cu una singură a fost căsătorit. „Florile sunt cel mai rapid mod de a cuceri inima unei femei”

Eddie Murphy are 10 copii cu 5 femei. Cu una singură a fost căsătorit. „Florile sunt cel mai rapid mod de a cuceri inima unei femei”

Publicat: 08.01.2024

Eddie Murphy a fost în perioada 1980 – 1990 și începutul anilor 2000 unul dintre cei mai populari și mai bine plătiți actori de la Hollywood, confirmarea sa ca actor de primă mână venind în 1982, odată cu rolul din filmul 48 Hrs, Murphy primind aproape jumătate de milion de dolari, scrie IMDb.com, iar partenerul său de pe ecran, actorul Nick Nolte, o altă vedetă a acelei perioade, 1 milion de dolari.

Continuarea peliculei, lansată în 1990, Another 48 Hrs, a inversat scorurile, de data asta Nolte fiind plătit mai puțin decât actorul de culoare – 3 milioane de dolari, în timp ce Murphy a primit mai mult decât dublu – 7 milioane de dolari.

De altfel, Eddie Murphy, de-a lungul carierei sale, a marcat scoruri foarte mari pentru aproape fiecare rol pe care l-a primit. În 2001, pentru vocea pe care a împrumutat-o măgarului din animația Shrek, Murphy a fost plătit cu 3 milioane de dolari, pentru Shrek 2, 10 milioane $, iar Shrek Forever After, 12 milioane.

Milioane peste milioane

În 1987, pentru Beverly Hills Cop II, a fost plătit cu 8 milioane $, alte 8 milioane i-au intrat în cont în anul următor pentru rolul din Coming to America. În 1996, pentru rolul din The Nutty Professor, Eddie Murphy a câștigat 16 milioane de dolari plus 20% din câștigurile producției, ceea ce a dus, în final, la o sumă de peste 60 de milioane $. Pentru Doctor Dollitle (1998) și Dolittle (2000) a fost plătit cu 17.5 milioane de dolari, respectiv 20 de milioane. În 1998, animația de succes Mulan, produsă de Disney, i-a rotunjit veniturile lui Murphy cu aproape 20 de milioane de dolari.

Cu toate aceste sume primite, plus altele care s-au adunat în urma tuturor rolurilor pe care le-a jucat în filme de-a lungul timpului, dar și în urma activității sale de regizor și producător, Eddie Murphy și-a asigurat o avere de peste 200 de milioane de dolari, conform informațiilor lansate de cele mai multe site-uri, în vreme ce alte surse vehiculează suma de 600 de milioane. Oricum ar fi, tot bine e.

Unul dintre cei mai buni comedianți din toate timpurile

Actor popular, dar și unul dintre cei mai buni comedianți din toate timpurile, Eddie Murphy a jucat în peste 60 de filme, pentru contribuțiile sale în domeniu fiind recompensat cu Premiul Mark Twain pentru umor american și premiul Cecil B. DeMille în cadrul Globurilor de Aur. Multe dintre producțiile în care a fost distribuit reprezintă filme care au avut încasări de peste 6.7 miliarde de dolari în întreaga lume.

De asemenea, este primul (și până în prezent singurul) actor care a primit o nominalizare BAFTA pentru o interpretare vocală – cel mai bun actor în rol secundar pentru animația Shrek (2001), până în 2016 Murphy fiind unul dintre cei doi actori afro-americani din top 5 actori cu cele mai mari încasări din toate timpurile, în afară de Morgan Freeman.

Pentru rolul din Dreamgirls (2006), în regia lui Bill Condon, Eddie Murphy a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. În 2019, Murphy a produs și a jucat în filmul Dolemite Is My Name, apreciat atât de fani cât și de critici, aducându-i o nominalizare la premiile Globul de Aur.

Eddie Murphy a revenit după o absență de 35 de ani

Printre filmele sale de după 2010 se numără Tower Heist (2011), A Thousand Words (2012), Mr. Church (2016), pelicula biografică Dolemite Is My Name (2019), în care l-a interpretat pe comediantul și actorul Rudy Ray Moore, care a fost o vedetă blaxploitation în anii 1970. (Blaxploitation este un subgen al filmului american apărut în 1970 în SUA, filmele caracteristice lui concentrându-se asupra traiului oamenilor cu origini africane din SUA și făcute speciale pentru ei).

După o absență de 35 de ani, scrie britannica.com, Eddie Murphy a revenit la Saturday Night Live în 2019, primind Premiul pentru cel mai bun actor invitat într-un serial de comedie în cadrul Saturday Night Live. În 2021 a jucat în continuarea Coming to America, pelicula You People (2023) și va putea fi văzut, de asemenea, în Candy Cane Lane film care urmează să apară pe marile ecrane la sfârșitul anului 2023.

Eddie Murphy este un susținător activ al diferitelor cauze umanitare, donând în repetate rânduri sume considerabile pentru cauze precum lupta împotriva SIDA, împotriva cancerului, a donat pentru organizații educaționale și organisme care se ocupă de persoanele fără adăpost, de sănătate și suportul familiar.

Un mare admirator al lui Bruce Lee

Eddie Murphy este tatăl a 10 copii, 6 fete și 4 băieți, care au venit pe lume în urma relațiilor mai mult sau mai puțin oficiale pe care Murphy le-a avut cu 5 femei, printre care și Mel B (Melanie Brown), una dintre solistele fostei trupe de succes Spice Girls, și Nicole Mitchell, producătoare și actriță, care a fost singura lui soție (între 1993 și 2006). Din 2012, Eddie Murphy se află într-o relație cu frumoasa actriță și modelul Paige Butcher, în prezent logodnica lui Murphy și mamă a doi copii.

Un mare admirator al lui Un mare admirator al lui Bruce Lee, Eddie Murphy a declarat că maestrul artelor marțiale a fost singurul actor pe care l-a imitat în mod constant și conștient pe ecran. De asmenea, este mare fan al lui Elvis Presley, Kylie Minogue și al seriei Star Wars. La mijlocul anilor 80 s-a lansat și în muzică, înregistrând hitul Party all the time, împreună cu Rick James, în 1985 piesa clasându-se pe locul al doilea în Billboard Hot 100 unde a stat timp de trei săptămâni, pe primul loc fiind Say You, Say Me a lui Lionel Richie.

Timp de un an, a trăit în plasament familial

În 1993 a lansat albumul Whazzupwitu și a apărut într-un clip al single-ului cu același nume alături de Michael Jackson. În 1992, Murphy a apărut în videoclipul lui Jackson al piesei Remember the Time, alături de alte celebrități, inclusiv Magic Johnson și Iman.

Eddie Murphy s-a născut la 3 aprilie 1961 în Brooklyn, New York, mama lui, Lillian Murphy, fiind operator de telefonie, iar tatăl, Charles Edward Murphy, actor și comediant amator și ofițer de poliție. Eddie avea doar trei ani când i-au divorțat părinții și 8 când tatăl lui a fost ucis. Timp de un an, Eddie și fratele său Charlie Murphy (de asemenea comediant) au trăit în plasament familial. Ulterior, au fost crescuți de mama și de tatăl lor vitreg. Charlie Murphy, fratele lui Eddie, a murit de leucemie la vârsta de 57 de ani, la 12 aprilie 2017.

Surse:

https://www.thethings.com/eddie-murphys-most-famous-roles-ranked-by-how-much-he-made-mushu-donkey-shrek-mulan/

https://www.therichest.com/rich-powerful/10-highest-grossing-eddie-murphy-movies-ranked/

https://www.reuters.com/article/film-overpaid-eddie-murphy-idINDEE8B30B020121204

https://www.imdb.com/name/nm0000552/trivia/?ref_=nm_dyk_trv

Vă mai recomandăm să citiți și:

Actorul Charlie Sheen, atacat în propria locuință de o femeie care a încercat să-l sugrume

Leonardo DiCaprio, unul dintre cei mai proeminenți și influenți actori de la Hollywood

Actorul Kurt Russell, decent, lipsit de pretenții, un iubit de cursă lungă. „Trebuie să creați o impresie și nu o imagine”

Ed Asner, actorul cu cele mai multe premii Emmy. „Nu știu cine a făcut Pământul. M-am trezit într-o dimineață și era aici. Mă bucur de el”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase