Home » Cultură » „Stele căzătoare”. Iată 9 actori care au murit tineri

„Stele căzătoare”. Iată 9 actori care au murit tineri

„Stele căzătoare”. Iată 9 actori care au murit tineri
Sharon Tate cu soțul său, regizorul Roman Polanski, 1968. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.11.2022

Actorii, celebritățile în general, reușesc prin meseria pe care o au să intre în casele și în inimile a milioane de oameni, fără ca măcar să se intersecteze vreodată, în mod real, în viața aceasta unii cu ceilalți.

Impactul unei vedete asupra privitorului sau auditoriului poate fi atât de mare încât dispariția subită a celebrității ajunge să fie o tragedie fără margini nu doar pentru prietenii și rudele acesteia, dar și pentru fanii săi.

Iată o listă cu actori care au fost precum stelele căzătoare. Au strălucit, au avut un destin spectaculos și au „ars” repede sub ochii admiratorilor.

1. Cory Monteith, actor canadian și vedetă a serialului „Glee”

Cory Monteith, actor canadian și muzician, vedetă a serialului „Glee”, difuzat de Fox TV, a murit în 2013, la vârsta de 31 de ani. Monteith fusese găsit fără suflare într-o cameră de hotel din Canada, decesul lui survenind la câteva luni după ce s-a internat într-un centru de dezintoxicare.

Deși moartea actorului a fost clasificată drept accidentală, se pare că motivul care ar fi dus la acest nefericit sfârșit fusese o supradoză de heroină și alcool.

2. Heath Ledger avea doar 28 de ani

În 2008, la numai 28 de ani, avea să sfârșească din cauza consumului de substanțe interzise și a unei supradoze de antidepresive analgezice și actorul australian Heath Ledger.

Cunoscut din filme precum „The Dark Knight” (lansat pe piața cinematografică la scurt timp după decesul lui), „Casanova” sau „Brokeback mountain”, Ledger se confrunta cu probleme psihice și era dependent de droguri.

3. Brittany Murphy, un mister încă nerezolvat

Brittany Murphy, actriță pe care poate vi-o amintiți probabil din producțiile „Just married”, „Uptown girls”, „8 Mile”, „Girl, Interrupted” sau „Clueless” a murit în decembrie 2009, la vârsta de 32 de ani, motivul morții fiind încă discutabil, conform presei internaționale. În ciuda zvonurilor care făceau legătură între consumul de droguri și decesul actriței, se pare că Murhpy ar fi murit după ce a luat mai multe medicamente, ea suferind de pneumonie și anemie (cauzată de un deficit de fier).

Cinci luni mai târziu, în aceeași casă (aflată în Beverly Hills) și din aceleași cauze, a murit și iubitul ei, scenaristul Simon Monjack (39 de ani), un motiv adus în discuție legat de moartea celor doi fiind mucegaiul descoperit în locuința cuplului, ciuperca parazită având această capacitate de a ataca sistemul respirator.

4. Paul Walker, cel mai cunoscut pentru franciza „Fast and furious”

Starul francizei „Fast and furious”, Paul Walker, avea doar 40 de ani când a murit în urma unui accident de mașină în care a fost implicat și prietenul lui, Roger Rodas, fost pilot de curse. Incidentul a avut loc în 2013 (pe 30 noiembrie), în Santa Clarita, la nord-vest de Los Angeles. Autoturismul, un Porsche GT Carrera (model din 2005), rula cu o viteză cuprinsă între 129 și 150 de km pe oră în momentul în care șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit violent de mai mulți copaci fiind proiectat apoi într-un semafor. Cei doi au ars de vii în mașină după ce, în urma impactului, automobilul a luat foc. La doi ani după dispariția lui Walker, fiica lui, Meadow Walker, a intentat un proces împotriva companiei de mașini Porsche, acuzând-o de ucidere din culpă.

În documentele depuse în instanță în cazul intentat împotriva Porsche erau speculate informațiile conform cărora modelul respectiv de Porsche prezenta „un anumit istoric în privința problemelor legate de instabilitate și menținere a controlului (…)Acest sistem a tras înapoi pieptul lui Paul Walker cu o forţă de câteva mii de kilograme, rupându-i coastele şi pelvisul, aplatizându-i scaunul şi imobilizându-l cu faţa în sus, făcându-l să rămână în acea poziţie, în viaţă, până când vehiculul a fost cuprins de flăcări, la un minut şi 20 de secunde după impact. Dacă nu ar fi existat aceste defecte de fabricație, Paul Walker ar fi fost în viață astăzi”. Reprezentanții firmei Porsche au respins acuzațiile, declarând la acel moment că respectivul model de autoturism nu prezenta niciun defect tehnic, iar responsabil de moartea celor doi ocupanți ar fi fost șoferul Roger Rodas care condusese cu viteză excesivă.

5. Philip Seymour Hoffman, găsit mort în apartamentul său din New York

În 2014, actorul american Philip Seymour Hoffman a fost găsit mort în apartamentul său din New York. Hoffman avea 46 de ani, iar decesul său se pare că a fost cauzat de o supradoză de droguri. Starul american a fost recompensat cu un Oscar în 2006 pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote”.

Vedeta americană a jucat în peste 50 de filme, cele mai cunoscute dintre ele fiind „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Cold Mountain”, „Misiune Imposibilă III”, „Doi oameni perfecți”, „Jocurile foamei” și altele. Hoffman era căsătorit cu Mimi O’Donnell, producător executiv de film și designer de costume, cei doi având împreună trei copii.

6. James Dean a murit într-un accident de mașină

Legendarul James Dean a murit într-un accident de mașină în 1955, la numai 24 de ani. Actorul conducea un Porsche Spyder 550 în timp ce a intrat în coliziune cu o altă mașină la o intersecție din California.

La momentul impactului, conform anchetei de după accident, mașina condusă de actor circula cu o viteză care depășea cu 100 de km viteza admisă.

Cu două ore înainte de accident, Dean primise o amendă pentru depășirea vitezei legale. James Dean era un idol la vremea lui, deși nu jucase decât în trei filme „La Est de Eden”, „Rebel fără cauză” și „Uriașul”.

7. Chadwick Boseman, îndrăgitorul actor din „Black Panther”

Îndrăgitul actor din „Black Panther”, Chadwick Boseman, a murit în 2020 de cancer la colon, boală cu care se luptase în tăcere, din 2016. Actorul avea 43 de ani. Producția cinematografică „Black Panther” a fost lansată pe marile ecrane în 2018 și a avut încasări de aproape un miliard și jumătate de dolari.

A fost filmul care a adus în prim plan pentru prima dată un supra erou de culoare și prima producție de acest gen nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film. Chadwick a mai jucat, printre alte filme, în „Marshall”, „21 Bridges”, „Avengers: Endgame”, „Avengers: Infinity War” și „Captain America”.

8. Sharon Tate, cea de-a doua soție a regizorului Roman Polanski

Actrița Sharon Tate, cea de-a doua soție a regizorului Roman Polanski, a avut un sfârșit foarte violent. A fost ucisă în 1969, în propria casă, în timp ce lua cina împreună cu niște prieteni de familie.

Actrița avea 26 de ani și era însărcinată în opt luni și jumătate. Criminalii erau adepții sectei „Familia Manson” condusă de gurul Charles Manson, unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din SUA. Odată cu Tate au fost omorâți prin înjunghiere și strangulare toți ceilalți patru prieteni ai familiei Polanski – Tate. La momentul crimei, regizorul nu se afla acasă.

9. Brandon Lee, actor și fiul lui Bruce Lee

Brandon Lee, actor și fiul emblematicului Bruce Lee, a murit în 1993, la vârsta de 28 de ani, în timpul filmărilor producției „Corbul”, după ce a fost împușcat din greșeală pe platoul de filmare.

Nefericitul accident a avut loc cu opt zile înaintea terminării filmărilor și cu două săptămâni înaintea căsătoriei actorului cu logodnica sa.

Surse:

https://www.latimes.com/entertainment/gossip/la-et-celebrities-who-died-young-pictures-photogallery.html

https://www.sheknows.com/entertainment/slideshow/2498783/celebrities-who-died-young/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Robbie Coltrane, actorul care l-a interpretat pe Hagrid în seria „Harry Potter”, a murit

Marlon Brando, actorul care a refuzat Oscarul

Leonardo DiCaprio, actorul care a dat viață personajelor din Titanic și alte filme celebre

Actorul francez Alain Delon a cerut să fie eutanasiat. Care ar fi motivul?

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase