Home » Cultură » Actori de Cartea Recordurilor: Tom Cruise, cel mai bine plătit actor, a încasat 100 de milioane de dolari pentru un singur rol

Actori de Cartea Recordurilor: Tom Cruise, cel mai bine plătit actor, a încasat 100 de milioane de dolari pentru un singur rol

Actori de Cartea Recordurilor: Tom Cruise, cel mai bine plătit actor, a încasat 100 de milioane de dolari pentru un singur rol
Tom Cruise în „Jerry Maguire” (1996). Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.01.2024

Lumea de la Hollywood este remarcabilă și nu doar prin prisma faptului că actorii, regizorii, producătorii, scenariștii și tot personalul care compune acest univers al divertismentului au dat dovadă de talent și profesionalism în munca pe care o prestează, dar și pentru că unele dintre vedetele din domeniul filmului au reușit performanțe demne de Cartea Recordurilor.

Lista poate începe cu renumitul Tom Cruise, cel mai bine plătit actor din lume, numai pentru rolul Maverick din Top Gun 2 (film cu încasări de peste 1 miliard de dolari) primind un salariu de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Tom Cruise a demonstrat de-a lungul timpului că are multe talente, printre ele fiind și acela de actor agil, capabil să-și facă singur cascadoriile. A stat agățat de partea laterală a unui avion în timpul filmărilor la „Mission: Impossible – Rogue Nation”, a urcat pe cea mai înaltă clădire din lume, a pilotat un elicopter în filmul „Misiune: Imposibilă – Fallout”, pentru același film a făcut 106 salturi cu parașuta, cu glezna ruptă, pentru a reuși saltul HALO, a pilotat avioane (în producția „Top Gun” s-a aflat cu adevărat la bordul unui avion F/A-18 pentru scenele de zbor), și-a ținut respirația timp de șase minute pentru o cascadorie subacvatică în „Mission: Impossible – Rogue Nation”, și-a rupt glezna sărind între clădiri în timp ce filma „Mission: Impossible – Fallout”, a efectuat 500 de salturi cu parașuta și peste 13.000 de salturi de motocross pentru cascadoria cu motocicleta din „Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1”.

Cel mai mare număr de cascadorii făcute de un actor principal

Așadar Cruise deține recordul pentru cel mai mare număr de cascadorii făcute de un actor principal în filmele sale. De asemenea, conform site-ului oficial al Guinness World Record, Tom Cruise a realizat 8 filme consecutive de 100 de milioane de dolari în box office-ul mondial, performanță pe care a reușit-o în perioada 2012-2018.

Un alt actor demn de Cartea Recordurilor este  Dwayne „The Rock” Johnson. Acesta a stabilit un record pentru cele mai multe selfie-uri cu fanii săi. S-a întâmplat în 2015, la Londra, la premiera filmului „San Andreas”, Dwayne făcând 105 selfie-uri cu fanii săi în doar trei minute. Recordul nu a fost o întâmplare, ci un deziderat al lui Dwayne. Asta și-a dorit, asta a reușit.

Cel mai bogat actor de la Hollywood

Folosind camera smartphone-ului său, Dwayne a făcut fotografii cu el însuși alături de fanii care au stat la coadă pentru a lua parte la emoționanta încercare de doborâre a recordului. Mark McKinley, arbitrul Guinness World Records, scrie sportskeeda.com, s-a asigurat că au fost respectate regulile selfie-urilor, printre cerințele impuse numărându-se posibilitatea de a se vedea întreaga față și gâtul participanților, precum și claritatea imaginilor (fețe recognoscibile). (În prezent, recordul celor mai multe selfie-uri realizate în trei minute îl deține actorul indian Akshay Kumar, record stabilit la data de 22 februarie 2023).

The Rock mai deține și recordul de a fi cel mai bogat actor de la Hollywood – are o avere de peste 800 de milioane de dolari, câteva din filmele de top în care a jucat fiind „Gridiron Gang”, „Get Smart”, „The Tooth Fairy”, „The Fast and the Furious”, „San Andreas”, „G.I. Joe: Retaliation” și Jumanji.

Cele mai multe like-uri la o postare de pe Facebook

Una dintre cele mai mari și mai îndrăgite vedete, Johnny Depp, până în 2012 a fost catalogat de Guinness World Records ca fiind actorul cu cele mai mari câștiguri anuale, veniturile lui de atunci fiind de 75 de milioane de dolari. În prezent, averea lui Depp este estimată la peste 210 milioane de dolari, cele mai multe dintre filmele în care a jucat generând venituri de aproape 9 miliarde de dolari în box office.

Starul din seria „Fast & Furious”, actorul Vin Diesel a bifat recordul pentru cele mai multe like-uri la o postare de pe Facebook – o fotografie pe care a distribuit-o cu regretatul actor Paul Walker care a fost și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Diesel. Postarea a numărat atunci, la data de 16 septembrie 2014, peste 7 milioane de aprecieri și 800 de mii de comentarii.

Cele mai mari încasări din toate timpurile

Britanicul Daniel Radcliffe, care a devenit celebru odată cu faimosul rol Harry Potter din filmul cu același nume, deține recordul pentru a fi actorul de film cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Acest lucru s-a datorat în mare parte rolului său Harry Potter în franciza cinematografică de success și a celor din „The Tailor of Panama” și „December Boys”, câștigând aproximativ 558 de milioane de dolari pe film, ceea ce îl face, așadar, actorul cu cele mai mari încasări din acest deceniu.

De asemenea, Keanu Reeves deține un record pentru cele mai multe voci simultane într-un joc video, odată cu rolul său din „Cyberpunk 2077”, unde a dat voce mai multor personaje.

Actrița, comediana și producătoarea de film Betty White (n. 17 ianuarie 1922 – d. 31 decembrie 2021) a stabilit în 2018 un record pentru cea mai lungă carieră TV pentru un artist (femeie) – peste opt decenii – , un pionier al televiziunii care s-a remarcat prin numeroasele sale apariții televizate, jucând în sitcom-uri, comedii de tip sketch și emisiuni de divertisment.

Actrița care șia ținut respirația sub apă pentru cel mai mult timp

James Cameron, deși este în primul rând regizor (chiar unul mare, printre cei mai importanți la ora actuală) este cunoscut și pentru explorările sale la mare adâncime. Cameron a stabilit recordul pentru cea mai adâncă scufundare solo într-un submarin, în 2012, când a explorat Groapa Marianelor, coborând la 11 km adâncime. Atunci a petrecut mai mult de trei ore filmând, documentând și luând mostre. A fost nevoie de șapte ani de planuri și antrenamente pentru această scufundare.  În total, regizorul american a efectuat 70 de scufundări cu submersibilul, numai pentru explorarea epavei vasului Titanic, Cameron efectuând 33 de scufundări.

Britanica Kate Winslet a intrat și ea în Cartea Recordurilor ca fiind actrița care șia ținut respirația sub apă pentru cel mai mult timp – 7 minute și 15 secunde. S-a întâmplat în timpul filmărilor pentru „Avatar: Calea apelor” (2022).

Winslet, care în peliculă a interpretat rolul Ronal din Metkayina, a învățat să facă freedive împreună cu restul distribuției pentru a-și filma scenele subacvatice. Reținerea respirației de 7 minute și 15 secunde a bătut recordul de 6 minute al lui Tom Cruise, stabilit în timpul filmărilor pentru „Mission: Impossible – Rogue Nation” (2015).

Surse:

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/83913-most-consecutive-100-million-grossing-movies-actor

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/91211-highest-grossing-actor-of-the-decade-2000s

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/95661-most-likes-on-a-facebook-item

https://www.insider.com/tom-cruise-best-stunts-all-time-ranked-2022-5

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ryan O’Neal, actorul care a trăit cu leucemie și cancer peste 20 de ani. „Sunt nepăsător. Este unul dintre farmecele mele”

Leonardo DiCaprio, unul dintre cei mai proeminenți și influenți actori de la Hollywood

Ed Asner, actorul cu cele mai multe premii Emmy. „Nu știu cine a făcut Pământul. M-am trezit într-o dimineață și era aici. Mă bucur de el”

Gary Oldman, Dracula lui Francis Ford Coppola și actorul cu cele mai mari încasări din istorie

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase