Prima pagină Cultura

Uluitoarele profetii ale inteleptilor triburilor Hopi

Nicu Parlog | 09.11.2009 | ● Vizualizări: 2153
Uluitoarele profetii ale inteleptilor triburilor Hopi     profet, profetii, viziuni, indienii Hopi, previziuni, sfarsitul lumii, bomba atomica, apocalipsa, revelatii, generatia hippy, sua + zoom
Galerie foto (6)

In zilele noastre, termenul de act profetic a cazut in desuetudine, dupa ce cohorte intregi de falsi mistici, ghicitori de doua parale si sarlatani de toate rasele si culorile l-au minimalizat si profanat. Cu toate acestea, cativa profeti autentici au functionat de-a lungul istoriei ca niste adevarate relee spre viitor – "relee vii" care, de multe ori, au dezvaluit adevarul despre ce va fi. Printre cei mai respectati prooroci, se numara si batranii samani ai unui trib de amerindieni pierdut prin preerile si deserturile Americii de Nord.

Sfarsitul lumii – Pamantul se va purifica prin foc

Amerindienii nativi din triburileHopi, care traiesc si in prezent preponderant in zonelearide din sud-vestul Statelor Unite ale Americii, au oindelungata traditie a receptionarii mesajelor cu izprofetic. La fel ca alte popoare stravechi care credin samanism si comunicarea cu alte lumi, indieniiHopi s-au bazat intotdeauna pe prezicerile si sfaturileinteleptilor tribului, care erau in mod invariabil samani cucapacitati pe care azi le numim paranormale.

Primele marturii despre invataturile si sfaturile despre viitorale samanilor Hopi au fost culese la inceputul secolului XX decativa etnologi americani care le-au studiat superficial, iar dupaaceea le-au uitat prin diverse depozite ale institutelor sibibliotecilor americane. Interesul asupra profetiilor Hopia revenit insa recent, cand tot mai multi cercetatori au observatasemanarea frapanta intre aceste proorociri ale pieilor rosii si oserie de descoperiri stiintifice actuale, alaturi de evenimentepolitice de anvergura mondiala. Majoritatea prevestirilorse centreaza pe o idee similara cu cea care transpare din Apocalipsa biblica. Mesajul nueste deloc linistitor. Se pare ca actuala civilizatie umanava sfarsi purificata prin foc.Un dram de adevar exista, totusi, si aici. Incalzirea globala sauun razboi nuclear devastatornu putea fi descris ca atare de samanii al caror vocabular nucuprindea la aceea vreme termeni precum "poluare", "efect de sera","globalizare" sau "razboi nuclear". Mai mult ca sigur ca inteleptiitribului, aflati in transa, asociau imaginile vazute cu nimicaltceva decat un foc atotputernic, deoarece acesta era singurultermen cunoscut la care puteau face referinta. Exista sute deprofetii apocaliptice ale altor traditii si religii care sustin, deasemenea, o alta tema care transpare pregnant din profetiilebatranilor Hopi. Aceea de incheiere violenta a unui cicluexistential, urmata de o renastere si repopulare aplanetei.

Evenimentele s-ar intampla undeva la putin timp dupa fatidiculan 2000. Oricum, profetiile avertizeaza ca momentul cu pricina vaveni pana in anul 2050, perioada in care (conform tuturor analistilor sifuturologilor) incalzirea globala, tensiunileintre natiuni, diminuarea resurselor naturale, criza alimentelor sia apei potabile vor ajunge la apogeu, ceea ce va declansa ocatastrofa planetara. O simplaparcurgere a acestor profetii este mai mult decat definitorie inprivinta exactitatii si verdicitatii mesajelor primite in transaacum peste 150 de ani de catre samanii triburilor Hopi.

De la trenuri si electricitate, la generatia hippy si bomba atomica

Profetie: Pamanturile pieilor rosii vor fipangarite de cai de fier.
Implinire: Cu siguranta, profetia se refera laprimele trenuri care au aparut peteritoriile amerindiene la sfarsitul secolului XIX.

Profetie: Omul Alb va intinde fire de metalspre ceruri.
Implinire: Acestea sunt primele linii de telegrafaparute tot in secolul XIX, pentru ca mai tarziu in secolul XX,liniile electrice sa confirme din nou aceasta profetie.

Profetie: Numeroase pasari de fier conduse deOmul Alb vor brazda cerurile.
Implinire: Evident, este vorba de avioane si elicoptere

Profetie: Puterea incarligata, puterea Soareluisi puterea rosie vor ameninta insula Broastei testoase.
Implinire: Forma neregula a continentului NordAmerican, vazuta din spatiu, seamana cumva cu silueta unei broastetestoase. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, SUA s-aconfruntat cu Germania Nazista, simbolizata de svastika (vazuta desamanii Hopi drept doua bete incarligate) si Imperiul Japonez, simbolizat de soarelerosu (prezent pe steagul nipon). In anii RazboiuluiRece, America a rivalizat cu puterea rosie a fostei UniuniSovietice.

Profetie: Milioane de bestii asemanatoare unorbizoni cu coarne foarte lungi vor cutreiera pamanturilenoastre.
Implinire: Este vorba de milioanele de vaci dinrasa texana ale caror coarne sunt disproportionat de mari fata decapetele lor. Aceste vaci traiesc astazi in ferme imense situate inpreeriile unde, pe vremuri, hoinareau milioane de bizoni.

Profetie: Pamanturile noastre vor fi strabatutede rauri de piatra.
Implinire: America este brazdata de un paienjenisde mii de sosele asfaltate, care le-au parut indienilor in transaprecum niste rauri de piatra.

Profetie: Tineri Albi cu plete lungi ca alenoastre vor fi atrasi de noi si de intelepciunea noastra.
Implinire: Indienii se refera aici la aparitia peproaspata scena a Americi a generatiei hippy - tineri debusolati,fara un sistem clar de valori, refugiati in muzica, droguri sibautura. Insa, o parte din comunitatile hippy s-au inspiratsubstantial din cultura si traditiile amerindienilor, adoptand nudoar moda parului lung, ci si unele elemente de vestimentatie.

Profetie: Marile vor fi vopsite in negru, cumulte vietati moarte din cauza negrelii.
Implinire: Samanii Hopi au profetit aici despredezastrele ecologice in care au fostimplicate numeroase petroliere, precum si desprefenomenul mareelor negre urmate de moarea a numeroase vietuitoaremarine.

Profetie: Omul Alb va face o ciuperca de cenusacare se va vedea de la mari departari. Pamantul unde a aparutciuperca va ramane sterp si otravitor pentru multe generatii.
Implinire: Acesta profetie despre bombele atomice socheaza prinprecizia si acuratetea detaliilor referitoare la reproducereafidela a unei explozii atomice precum si la efectele mortale aleiradierii.

Profetie: Adeverirea acestor profetii va fi unsemn pentru inteleptii Hopi. Un semn care le va spune sa-siintrerupa lunga tacere si sa raspandeasca restul profetiilorascunse, pentru ca marea purificare se apropie. Inteleptii nostriivor face cunoscut mesajul si intelepciunea in intreaga lume, pentruca oricine sa fie avertizat.
Implinire: Intr-adevar, in urma cu peste 50 deani, sfatul batranilor intelepti ai triburilor Hopi a hotarat ca oparte din profetii s-au indeplinit. Prin urmare, au iesit in lumepentru a avertiza despre cursul evenimentelor viitoare. Unul dintreei, venerabilul Thomas Banyaca, a prezentat in premiera profetiilela o televiziune americana si a vorbit despre implinirea lor chiarin prezidiul primei adunari a Natiunilor Unite, in 1945.

Viitorul nu suna tocmai bine

Profetie: Un trib de oameni cu palarii inaltesi haine largi, rosii si galbene, vor veni din Est, zburand prinaer. Ei se vor stabili o vreme pe aceste pamanturi dupa care se vorraspandi in lumea cea mare.
Implinire: Este vorba despre sosirea in America arefugiatilor si lamasilortibetani. Acestia si-au urmat propriile profetii,emise de marele invatat budist Padmasamhava, care specificau ca"atunci cand pasarile de fier vor zbura si caii vor alerga pe roti,poporul tibetan va fi imprastiat in lume precum niste furnicirazletite, Dharma va veni in Vest pe taramurile oamenilor cu pielearosie". In anul 1970, actualul Dalai Lama, insotitde o suita de preoti in haine traditionale de culoare rosie sigalbena, au sosit in America pentru a vizita comunitatile Hopi.Profetie:
Omul Alb va fura pietre de pe Luna. Acesta esteun semn rau, care avertizeaza ca am intrat in zilele de dinainteaPurificarii.
Implinire: Misiunea NASA Apollo 11 a aselenizat in urma cu 40de ani, echipajul luand sute de roci drept mostrepentru studiu, care au fost aduse pe Pamant.

Profetie: Omul Alb va construi o casa permanentain Cer. Acesta este ultimul semn inainte de Purificare.
Implinire: In anii '80 ai secolului trecut,Uniunea Sovietica a construit statia orbitala MIR. Astazi aceastanu mai exista, dar locul ei a fost luat de moderna Statie InternationalaSpatiala.

CITESTE SI: