2004: scurta cronica a intamplarilor ciudate

Publicat: 16.07.2007
Lumea in care traim e departe de a-si fi epuizat secretele. In fiecare an, luam contact cu tot felul de ciudatenii, de experiente paranormale, de fenomene care nu pot fi explicate pe cale rationala. In ceea ce-l priveste, anul 2004 a fost unul dintre cei mai bogati in fenomene bizare. Un Top 10 intocmit de Laurentiu Ianculescu.

Ultima (re)descoperire a Atlantidei a avut loc in noiembrie 2004, cand cerce­tatorul american Robert Sarmast anunta ca ar fi identificat locatia ve­chiu­lui regat pe fundul Marii Mediterane, intre Cipru si Siria. Echipa sa a detectat pe fundul marii, cu ajutorul sonarelor, structuri care seamana cu niste case si do­ua ziduri care se intind pe mai bine de doi kilometri. Harta descoperirii sea­ma­na, cum altfel, cu descrierea facuta de Platon. „Pana si dimensiunile se po­tri­vesc perfect. Asa ca, daca toate aceste lucruri sunt doar coincidente, pot spune ca avem de-a face cu cea mai mare coincidenta din lume“, sustine america­nul.

Fecioara jeleste din nou
»In 2004, istoria crestinismului a inregistrat cele mai multe cazuri de statui sau icoane care au plans cu lacrimi sau cu sange. Dupa investigatiile prelatilor, unele dintre ele au fost declarate false, dar majoritatea au fost acceptate ca mira­co­le. Cel mai spectaculos caz s-a petrecut la Biserica Ortodoxa de rit copt Sfantul Evanghelist Marcu din Cleveland, Ohio, unde, intr-o dupa-amiaza de sambata, dintr-o icoana a Fecioarei Maria au inceput sa curga lacrimi. Fenomenul a continuat si in timpul slujbei de duminica, sute de credinciosi fiindu-i martori, fotografiindu-l si inre­gis­trandu-l pe video.

Canidul John Doe, varul lui El Chupacabra
»Unul dintre cele mai controversate cazuri ale anului 2004 a fost cel al unei creaturi care semana cu un cai­ne, descoperita moarta pe o autostrada din Texas. Gasi­to­rul ei, Bill Cobain, a dus-o la un cabinet veterinar din­tr-un orasel texan, iar medicii de aici au trimis-o Institu­tu­lui Na­tio­nal de Medicina Veterinara de la Los Angeles. Nici vete­ri­narii, nici zoologii nu au putut stabili carei specii i-a apar­tinut animalul. Blana sa, de culoare gri, semana in parte cu a unui caine si in parte cu a unui coiot, dintii ii erau insa mult mai lungi decat ai oricarui canid cunoscut, iar confor­matia corpului aducea mai mult cu a unei feline. In urma testelelor ADN, specialistii din Los Angeles au ajuns la concluzia ca animalul ar fi putut sa fie un coiot atins de o boala necunoscuta, care-i provocase mutatii grave.

Casa sub bombardament
»Ploaia torentiala, grindina sau ninsoarea abundenta nu mai sunt piedici se­rioase in calea omului modern. Dar ce ne facem cand din cer cad pietre? O familie din Lim­popo, Africa de Sud, a fost victima unui astfel de fenomen in mar­tie 2004. Joy­ce Lambani a chemat politia dupa ce asupra casei ei s-a abatut o ploa­­ie de pie­tre cazute din cer. Evenimentul s-a repetat in fiecare noapte, timp de aproape o luna de zile. Capitanul Ailwei Mushavhanamadi, de la Politia din Vhem­be, de­clara intr-un cotidian din Pretoria: „Am supravegheat casa in fiecare noapte, vre­me de o saptamana si, incepand cu ziua de luni, am vazut zilnic cum pietrele ca­deau din cer si izbeau casa.“ Ancheta politiei nu a reusit sa gaseasca o ex­pli­ca­­tie logica pentru cele petrecute. „Incidentul are de-a face cu nis­­te spi­ri­te de­monice“, mai declara capitanul. In cele din urma, femeia s-a mutat din regiune.

Foto: Photoland, Guliver

FACTS


MONSTER facts
 

Hanul blestemat
»Hanul Wheatsheaf din West Boldon, Marea Britanie, este vestit inca din secolul al XVIII-lea pentru intamplarile neobisnuite care au loc aici. Chiar si astazi, angajatii sustin ca, din senin, mobilierul si vesela se misca singure, ca atinse de maini nevazute. Chemata sa explice cazul, mediumul Suzanne spune ca in preajma hanului a identificat prezenta a nu mai putin de 37 de spirite, dintre care opt erau ale unor copii, si ca a comunicat cel mai bine cu spiritul unei fetite de 6 ani, Jessica Ann Hargreaves. Familia fetitei a fost ucisa de un psihopat, Joseph Lawrence, despre care se presupune ca ar fi fost zidar sau miner, iar Jessica a fost violata si apoi strangulata.

Tragedia s-a pe­tre­cut in anii ‘30 ai secolului XX. Criminalul si-a taiat victimele in bucati, pe care le-a ascuns in hor­nu­rile semineelor din han. Lawrence nu a fost prins niciodata, el disparand fara urma. In urma descrierilor facute de spiritul fetitei, Scotland Yard-ul a descoperit cateva lucruri care i-au apartinut acesteia: talpa de la unul dintre pantofi, o fasie dintr-o haina si o bucla de par. Jessica i-a marturisit mediumului ca trupul ii este in continuare zidit in peretii hanului. Suzanne sustine ca, in cele din urma, a eliberat spiritele si le-a trimis in Rai, acolo unde le este locul.

Atentie, cad lacrimi
»Daca pietrele care cad din cer sunt ceva neobisnuit, ce parere aveti despre cele care picura din ochii unei fete? In octombrie 2004, o tanara indianca din statul Jharkhand, in varsta de 15 ani, a fost dusa la spital pentru ca din ochi ii curgeau pietricele. Specialistii sustin ca pietre eliminate pe gura s-au mai vazut (se pare ca ele sunt produse de glandele intestinale), du­pa cum s-au vazut si pietre eliminate prin urechi sau pe nas. Dar „pietrele din ochi sunt un fenomen unic si nu sunt mentionate in nici o carte de medi­ci­na“, sustine unul dintre medicii care au vazut minunea. Pentru boala fetei, au fost oferite doua „explicatii“: ori este posedata de un spirit rau, ori este incarnarea unei zeite.

Uriasul cu par lung
»De-a lungul timpului, creaturi imense, paroase, asemanatoare maimutelor, au fost vazute aproape anual in diverse state din SUA, intrand in folclorul ame­ri­can ca Sasquatch (uriasul, in limba amerindienilor che­yenne), Bigfoot (picior mare) – nume pe care l-au primit in Ohio si Skunk Ape (maimuta puturoasa) – cum le-au botezat americanii din Florida si din alte state sudice. Cea mai recenta relatare despre aparitia parosului a fost facuta de Jennifer Ward, in august 2004. Aceasta se intorcea acasa impreuna cu copiii sai cand a vazut intr-un sant o silueta ghemuita si a incetinit masina ca sa se lamureasca despre ce anume este vorba. Creatura s-a ridicat imediat. Conform declaratiei lui Ward, Big Foot masura circa 1,90-2,20 metri, corpul ii era acoperit complet cu par negru de aproximativ cinci centimetri lungime, fata ii era alba, mai ales in jurul ochilor, buzele aveau textura asemanatoare cu a buzelor unui caine, iar dintii ii erau ascutiti.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase