Home » Descopera in Romania » O cetate din România, printre cele mai frumoase zece castele „de zăpadă” din lume

O cetate din România, printre cele mai frumoase zece castele „de zăpadă” din lume

O cetate din România, printre cele mai frumoase zece castele „de zăpadă” din lume
Publicat: 05.01.2016
Revista Conde Nast Traveler a publicat o listă a celor mai frumoase zece castele "de zăpadă" din lume, cu peisaje uimitoare şi cetăţi impunătoare care merită vizitate pe timp de iarnă.

Cetatea Râşnov, judeţul Braşov, se numără printre cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarnă, potrivit publicaţiei de turism Traveler, cetatea înregistrând în 2015 un număr record de aproape 363.000 de vizitatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cetatea Râşnov este inclusă pe această listă, alături de Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania), Palatul ţarului Alexei Mikhailovich în Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia), Castelul Matsumoto (Japonia), Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Hradcany (Praga, Republica Cehă), Castelul Blair (Perthshire, Scoţia), Castelul Gamlehaugen (Bergen, Norvegia), Castelul Uchisar (Nevsehir, Turcia) şi Castelul Inuyama (Japonia).

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a spus că distincţia nu poate decât să îl bucure, fiind una justificată şi prin numărul tot mai mare de turişti care se înregistrează de la an la an.

„Până la sfârşitul lunii decembrie 2015 s-au înregistrat aproximativ 362.700 de vizitatori, care este un număr record de vizitatori. Consider că este o distincţie care se justifică, ţinând cont că Cetatea Râşnov are un număr tot mai mare de vizitatori. Din păcate, nu am putut beneficia de fonduri europene pentru că la vremea respectivă cetatea se afla în litigiu şi a fost nevoie de clarificare juridică. Totuşi, acum trendul este crescător, ţinând cont că în 2013 am avut 108.000 de vizitatori, în 2014 – 241.000 de vizitatori şi acum am ajuns la aproape 363.000 de vizitatori”, a spus Veştea.

Primarul speră ca, pe viitor, cetatea să atragă cel puţin 500.000 de vizitatori anual.

Cetatea Râşnov este un ansamblu fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul oraşului Râşnov din judeţul Braşov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea Râşnov controla, prin poziţia sa strategică, accesul în Transilvania dinspre Valea Râşnoavei. Până la mutarea vămii de la Rucăr la Bran şi construirea cetăţii Bran pentru protejarea vămii regale, la sfârşitul secolului al XIV-lea, Cetatea Râşnov era prima fortificaţie lângă drumul Branului, după intrarea în Transilvania. În anul 1427, împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat Cetatea Râşnov, pe care a trecut-o în administrarea comunităţii locale şi căreia i-a acordat rangul de târg.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase