Home » D:News » Controverse in legatura cu asasinarea lui JFK

Controverse in legatura cu asasinarea lui JFK

Controverse in legatura cu asasinarea lui JFK
Publicat: 18.02.2008
Mai multe documente vechi care au legatura cu asasinarea fostului presedinte american John F. Kennedy, inclusiv o transcriere suspecta a unei convorbiri dintre asasinul lui, Lee Harvey Oswald, si ucigasul acestuia, Jack Ruby, au fost facute publice in orasul Dallas, SUA, informeaza Reuters.

Potrivit publicatiei Dallas Morning News, documentele au fost gasite intr-un vechi seif dintr-un tribunal din Dallas; printre acestea se numara scrisori personale redactate de un fost procuror general al districtului, Henry Wade, care s-a ocupat de procesul lui Jack Ruby.
Ruby l-a asasinat pe Oswald la doua zile dupa asasinarea presedintelui.
De asemenea, au fost descoperite inregistrari oficiale din timpul procesului lui Ruby, un toc de pistol si haine care se pare ca au apartinut lui Ruby si Oswald, potrivit lui Watkins.
Un obiect care ar putea starni controverse este o transcriere a unei convorbiri intre Oswald si Ruby, in care acestia discuta despre uciderea lui Kennedy ca masura de a opri cercetarile in randul mafiei efectuate sub comanda fratelui fostului presedinte, procurorul general Robert Kennedy.
Dallas Morning News informeaza ca una dintre teoriile in legatura cu aceasta transcriere este ca ar face parte din manuscrisul scenariului unui film pe care l-a scris Wade. Filmul nu a fost niciodata realizat.
Transcrierea seamana cu o alta, publicata de Comisia Warren, care a anchetat asasinarea lui Kennedy si a concluzionat ca Oswald a actionat de unul singur. Biroul Federal de Investigatii (FBI) a determinat ca o alta convorbire intre Oswald si Ruby – de data aceasta despre asasinarea guvernatorului statului Texas, John Connally – a fost un fals, mai informeaza publicatia americana.
Connally se afla in masina cu Kennedy si a fost, la randul lui, ranit in acest atac, care a avut loc pe 22 noiembrie 1963, in Dallas.
Ruby, proprietarul unui club de noapte, l-a impuscat mortal pe Oswald, in timp ce acesta era escortat de politie la o inchisoare. Ruby a murit cativa ani mai tarziu, din cauza unui cancer.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase