Home » D:News » Satelitul spion distrus de o racheta americana

Satelitul spion distrus de o racheta americana

Satelitul spion distrus de o racheta americana
Publicat: 22.02.2008
Oficiali ai Pentagonului au declarat ca satelitul era in deriva la o inaltime de 250 de km deasupra pamantului, fiind deja pe o orbita extrem de joasa si putea patrunde oricand in atmosfera, iar rezervorul sau de combustibil continea substante extrem de toxice.

In zorii zilei de miercuri, Pentagonul a anuntat ca o racheta lansata de pe o nava din Oceanul Pacific a distrus satelitul spion scapat de sub control cu mai mult timp in urma.
Oficialii americani au spus ca este prea devreme ca sa poata confirma distrugerea recipientului cu hidraxizina otravitoare, dar primele informatii indica un succes al operatiunii. Resturile sale si substantele toxice aflate la bord constituiau un pericol mare pentru viata oamenilor.
Conform declaratiilor militarilor americani, se pare ca aparatul de zbor era de dimensiunea unui autobuz, cantarea aproape doua tone si jumatate si se deplasa prin spatiu cu o viteza de peste 27 de mii de km pe ora.
 
Deseurile ramase de pe urma distrugerii sale se vor preface in cenusa inainte de a atinge Pamantul in urmatoarele 48 de ore.

Sursa: tvr.ro 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase