Home » D:News » Atacurile teroriste vor fi coordonate cu ajutorul robotilor

Atacurile teroriste vor fi coordonate cu ajutorul robotilor

Atacurile teroriste vor fi coordonate cu ajutorul robotilor
Publicat: 28.02.2008
Un studiu britanic a tras un semnal de alarma asupra viitoarelor atacuri teroriste, care in curand ar putea fi coordonate cu ajutorul robotilor.

Profesorul Noel Sharkey de la Univiversitatea din Sheffield a subliniat, intr-o adresa inaintata celor care cauta solutii privind sistemul de aparare din Londra, faptul ca robotii de lupta sau "sistemul automat armat" sunt deja folosite de cateva tari.
“Problema principala o reprezinta industria robotilor, a carei dezvoltare nu poate fi blocata”, a declarat acesta in deschiderea lucrarilor de la “Institutul Serviciilor din Regatul Unit”. “Odata cu aparitia noilor arme pe piata, acestea vor putea fi copiate cu usurinta. Cat timp credeti ca va trece, pana ca grupurile teroriste sa actioneze?” a fost  intrebarea adresata de Noel reprezentatilor prezenti la lucrari.  
Profesorul a punctat si faptul ca armata Americana utilizeaza in prezent circa 4.000 de roboti in teritoriile irakiene, si zeci de avioane teleghidate care survoleaza atat Irakul cat  si Afghanistanul.
Luna trecuta, o racheta trimisa dintr-un avion teleghidat a dus la uciderea unuia dintre liderii Al Qaeda din Pakistan, iar saptamana aceasta, Pentagonul, a prezentat “Crusher-ul”, un camion imens aproape imposibil de distrus, bazat pe un robot de supraveghere.

Profesorul Sharkey nu a dorit sa intre intre in detalii amanuntite, dar spune ca un mic avion cu navigatie GPS ar putea probabil sa fie fabricat cu aproximativ 500 de dolari.

 Sursa: foxarticle.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase