Home » D:News » Primul embrion hibrid, om-animal, a fost creat in Marea Britanie

Primul embrion hibrid, om-animal, a fost creat in Marea Britanie

Primul embrion hibrid, om-animal, a fost creat in Marea Britanie
Publicat: 03.04.2008
Un scandal de proportii sta sa cuprinda lumea stiintifica din Europa, dupa ce oamenii de stiinta de la Universitea din Newcastle au anuntat marti crearea primului embrion hibrid, om-animal.

Acesta a fost realizat injectand ADN uman in ovule recoltate de la mai mult vaci si care au fost curatate de orice material genetic animal. In ciuda esecurilor anterioare, cercetatorii au reusit sa mentina embrionul in viata pentru trei zile.

Disputa privind moralitatea unei asemenea initiative a ajuns inclusiv in Parlamanetului Marii Britanii, acolo unde, Prim-ministrul Gordon Brown a cerut modificarea legislatiei cu privire la astfel de acte.

Chiar daca savantii britanici au subliniat faptul ca initiativa lor a fost una pur stiiintifica si ca urmarile acesteia ar putea reprezenta vindecarea unor boli considerate incurabile, opozitia pe care o intampina pare sa fie una de proportii.

Cardinalul Keith O’Brien, liderul miscarii catolice din Scotia a catalogat actul drept „un atac monstruos la drepturile omului, demnitatea umana si viata oamenilor”, subliniind ca astfel de actiuni nu pot duce decat la dezastre de genul Frankenstein.

Oamenii de stiinta incearca insa, in momentul de fata, sa obtina o reglemantare legala care sa le permita continuarea studiilor. Legea actuala prevede ca orice astfel de hibrid sa fie distrus dupa 14 zile.

Sursa:Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase