Home » D:News » Elefanti vanati pentru fildes intr-un parc national din Africa

Elefanti vanati pentru fildes intr-un parc national din Africa

Elefanti vanati pentru fildes intr-un parc national din Africa
Publicat: 06.05.2008
Un numar de 14 elefanti africani adulti au fost ucisi pana in prezent intr-un parc national situat in Estul Republicii Democratice Congo. 14 dintre animale au fost ucise in decursul unei singure sapatamni, declara Organizatia WildlifeDirect din Nairobi , Kenia.

Elefantii traiau in Parcul National Virunga, cel mai mare din tara si cel mai probabil au fost ucisi pentru fildesi. Impozantii colti ai acestor animale ajung in majoritatea unor astfel de cazuri direct pe piata neagra din tarile Asiei de Sud-Est. Intregul ecosistem al Parcului National Virunga este exploatat de catre gruparile militare rebele care vand la preturi derizorii toate resursele naturale, cu scopul de a-si suplimenta astfel fondurile necesare propriilor actiuni militare.

Ancheta desfasurata de membrii Organizatiei WildlifeDirect a scos la ivela faptul ca in cazurile de braconaj asupra elefantilor au fost implicati pe langa localnici si rebelii Mai Mai. Comertul cu fildes de elefant a fost interzis la nivel international inca din anul 1989, ceea ce nu a stopat totusi contrabanda la nivel transfrontalier din intregul continent african. Datorita cererii crescande de fildes, populatia de elefanti din Parcul National Virunga a scazut de la un numar de 3 500 de exemplare la nivelul anului 1959 la doar 350 de elefanti in prezent, afirma Emmanuel de Merode director de programe conservationiste in cadrul Organizatiei WildlifeDirect.
“Situatia este deosebit de grava, astfel in anul 2007, militiile congoleze au ucis peste 400 de hipopotami pentru carnea lor, iar acum cateva luni un grup de rebeli Mai Mai au mers intr-atat incat au luat drept ostatice un grup de gorile de munte” declara in continuare Dr. de Merode.

Sursa: National Geographic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase