Home » D:News » Myanmar risca sa fie devastata de o noua furtuna de proportii

Myanmar risca sa fie devastata de o noua furtuna de proportii

Myanmar risca sa fie devastata de o noua furtuna de proportii
Publicat: 13.05.2008
Un expert ONU pe probleme climatice avertizeaza ca Myanmarul s-ar putea confrunta cu un nou uragan, la scurta vreme dupa devastatorul impact al ciclonului Nargis.

“Nu ar fi nimic neobisnuit daca locuitorii Myanmarului s-ar confrunta in scurt timp cu o noua furtuna devastatoare”, declara Yuchi Ono, responsabil al International Strategy for Disaster Reduction (IDSR) al ONU.
“In golful Bengal se genereaza de obicei doua cicloane care incadreaza inceputul si sfarsitul sezonului musonilor, care incepe in luna mai”, continua Dr. Ono.
Se estimeaza ca aproximativ 1,5 milioane de oameni au ramas fara adapost  in Myanmar in urma dezastrului natural produs de ciclonul Nargis, in timp ce zeci de mii de oameni si-au pierdut vietile.

“Impactul urmatorului ciclon va fi inca mai devastator, chiar daca avertizarile vor fi trimise din timp. Oamenii nu vor avea unde sa se adaposteasca din cauza  infrastructurii deja distruse. Acestia ar trebui sa se refugieze de urgenta din zonele joase de campie”, adauga Dr. Ono in raportul sau preliminar prezentat Natiunilor Unite.
Richard Hoesey, purtatorul de cuvant al ONU cu privire la situatia creata in Myanmar, avertizeaza asupra faptului ca in viitorul apropiat vor cadea ploi insemnate in acesta tara, care vor complica problema transportului datorita faptului ca in aceste locuri nu exista drumuri pavate.
O alta problema majora este riscul crescut al izbucnirii unor epidemii.
Conducerea militara a Myamnarului a blocat accesul presei si al ajutoarelor internationale in zonele cele mai afectate, unde conform oficialitatilor locale, peste 60 000 de oameni si-au pierdut vietile.

Sursa Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase