Home » D:News » Vezi cu Google Earth cum va arata Terra pana in 2100

Vezi cu Google Earth cum va arata Terra pana in 2100

Vezi cu Google Earth cum va arata Terra pana in 2100
Publicat: 21.05.2008
O harta animata a Pamantului, asa cum va arata pana la finalul secolului XXI, a fost lansata oficial de Google Earth. Harta scoate in evidenta efectele incalzirii globale care vor afecta Terra in urmatorii 92 de ani, se anunta in editia online a agentiei Reuters.

Proiectul numit Climate Change in Our World, este rezultatul cooperarii dintre compania Google si Ministerul Mediului din Marea Britanie. Astfel, utilizatorii care acceseaza Google Earth, program ce foloseste imagini preluate de la satelitii NASA, vor putea observa evolutia Pamantului pana in 2100 si modificarile aduse geografiei terestre de catre fenomenul incalzirii globale.

“Proiectul isi propune sa arate oamenilor de pretutindeni efectele pe care le au schimbarile climatice si impactul acestora asupra fiecarei zone de pe glob. Facandu-i pe oameni sa inteleaga ceea ce inseamna schimbarea climei pentru noi toti, speram sa ii mobilizam si sa luam masurile adecvate pana nu este prea tarziu”, declara Hilary Ben, secretar in Ministerul britanic al Mediului.

Cercetatorii au tras deja un semnal de alarma cu privire la modificarea temperaturii globale care, datorita emisiilor de carbon provenite din arderea combustibililor fosili, va inregistra o cresterea intre 1,8 si 4 grade Celsius numai in acest secol. Efectele, in acest caz, ar fi devastatoare si ar pune in pericol viata a milioane de oameni.

Sursa: Reuters

Da click aici pentru a vedea harta Terrei in secolul XXI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase