Home » D:News » Sahara – viitoarea sursa de energie a lumii

Sahara – viitoarea sursa de energie a lumii

Sahara – viitoarea sursa de energie a lumii
Publicat: 06.06.2008
Energia solara acumulata in desertul Sahara precum si in celelalte deserturi Africane ar putea furniza, fara probleme, energia necesara celor aproape 600 de milioane de cetateni ai lumii care nu au acces la electricitate,ba mai mult, sa alimenteze intreaga Europa cu energie electrica, anunta un raport realizat de catre Trans-Mediterranean Renewable Energy Cooperation (TREC).

Soarele desrtului poate furniza energie echivalenta cu 1,5 barili de petrol pe metru patrat, declara gerhard Knies, project manager in cadrul TREC, la o intalnire cu liderii a noua tari africane.

„Cea mai mare sursa de energie este cea produsa de radiatiile solare, iar cel mai bun loc in carea aceasta poate fi captata este in deserturile lumii. Numai de aici se poate produce de 700 de ori mai multa energie decat consuma toata populatia Terrei”, continua Knies.

Reprezentantii din Etiopia, Kenia, Tanzania, Burundi, Unganda, Rwanda, Djibouti, Seychelles si Madagascar s-au declarat incantati de propunerea oficialilor TREC.

Sursa:Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase