Home » D:News » Epidemia globala de SIDA este un mit, anunta expertii

Epidemia globala de SIDA este un mit, anunta expertii

Epidemia globala de SIDA este un mit, anunta expertii
Publicat: 09.06.2008
Amenintarea unei epidemii globale de SIDA nu este reala, anunta expertii Organizatiei Mondiala a Sanatatii.

Kevin De Cock, care si-a petrecut o mare parte din cariera luptand impotriva acestei boli, anunta ca pozitia expertilor fata de virusul care genereaza boala s-a schimbat.
Aria persoanelor care pot contacta virusul HIV s-a restrans, de la intreaga populatie mondiala, la persoanele gay, cele care consuma droguri, prostituate si clientii lor.
Cifra persoanelor amenintate de aceasta boala, anuntata de Organizatia Natiunilor Unite s-a restrans de la 40 milioane la 33 milioane.
Dr. De Cock anunta ca in randul heterosexualilor incidenta contactarii virusului este mult mai mica, exceptand zona Africii sub-sahariene, unde un numar de 11 milioane de copii sunt afectati de HIV.

In urma cu 10 ani, se prevestea o epidemie generala in Asia, China fiind cea mai amenintata, din cauza numarului mare al populatiei.
“Este putin probabil sa se intample asta, dar trebuie sa fim atenti. Ca epidemologist, cred ca este mai bine sa descriem ceea ce poate fi masurat. Desigur ca pot exista si exceptii in anumite zone.”, afirma Dr. De Cock.
In ciuda restangerii numarului posibilelor victime, SIDA inca ucide mai multi adulti decat toate razboaiele si conflictele la un loc.
In total, exista 33 milionane de persoane infectate, doua treimi din acestia traind in Africa. In jur de 2.5 milioane de oameni sunt infectati anual cu virusul HIV, iar 2.1 milioane mor de SIDA.
In Marea Britanie, rata infectarii s-a triplat in ultimii 10 ani, fiind una dintre tarile apartinand Uniunii Europeane cu cea mai mare rata de imbolnavire.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase