Home » D:News » Papucii flip-flops dauneaza grav sanatatii

Papucii flip-flops dauneaza grav sanatatii

Papucii flip-flops dauneaza grav sanatatii
Publicat: 13.06.2008
Medicii avertizeaza: papucii stil flip-flops pot dauna grav sanatatii.

“Isteria” papucilor flip-flops s-a declansat in urma cu cativa ani, si intre timp, si-a castigat foarte multi adepti, cu precadere in randul femeilor.
Insa medicii sustin ca purtarea lor poate duce la aparitia cancerului de piele. Si asta din cauza faptului ca femeile nu se gandesc aproape niciodata sa aplice crema de protectie pe aceasta zona expusa a piciorului. Acestia recomanda tuturor celor care opteaza pentru acest tip de incaltaminte in timpul verii, sa protejeze pielea foarte sensibila a piciorului  sau sa poarte incaltaminte inchisa.

Pielea din aceasta zona nu se poate apara la fel de bine de soare ca cea de pe maini, spre exemplu, deoarece este expusa mult mai rar.
Primele semne ale cancerului de piele pot aparea chiar sub forma unei alunite sau a unor zgarieturi, insa daca acestea nu trec, este indicat sa vizitati un medic.
Dermatologii avertizeaza ca fiecare portiune a pielii poate fi amenintata, iar zonele  expuse mai rar sunt si mai vulnerabile. Prin urmare, acestia ne dau doua alternative: crema de protectie sau incaltaminte inchisa.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase