Home » D:News » Zgarie–norul din Dubai se invarte dupa Soare

Zgarie–norul din Dubai se invarte dupa Soare

Zgarie–norul din Dubai se invarte dupa Soare
Publicat: 27.06.2008
Prima cladire mobila din lume va fi construita in Dubai, conform planurilor arhitectilor care au conceput acest proiect revolutionar.

Constructia va fi un bloc turn de 80 de etaje, in cadrul careia fiecare etaj  se va roti pe un ax, rezultand o cladire care isi schimba forma intr-o spirala gigantica. Apartamentele prefabricate ale Dynamic Tower se vor putea roti independent unul de celalalt sau se vor putea roti in acelasi sens simultan.

“Este prima cladire care se roteste, se misca si isi schimba forma”, declara arhitectul David Fisher, in cadrul unei conferinte din New York.  “Acesta cladire nu va arata niciodata la fel”, continua Fisher, cel care a conceput proiectul Dynamic Tower.

Zgarie-norul va avea o inaltime de 480 de metri, iar fiecare apartament se va putea roti pe o frecventa completa de 360 de grade. Rotirea va putea fi actionata prin comanda vocala, iar o rotatie completa va dura intre o ora si trei ore.
Costul unui astfel de apartament este stabilit in functie de imbunatatiri si variaza intre 3,7 si 36 milioane de dolari.
Arhitectul David Fisher planuieste sa construiasca doua cladiri similare acesteia, in Moscova si New York.
Costurile construirii Dynamic Tower din Dubai sunt estimate la circa 700 milioane dolari, iar constructia va fi gata in anul 2010.

Sursa: BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase