Home » D:News » Dubai va avea cea mai mare piramida din lume

Dubai va avea cea mai mare piramida din lume

Dubai va avea cea mai mare piramida din lume
Publicat: 02.09.2008
Daca anticele civilizatii ale mayasilor si egiptenilor sunt si acum recunoscute pentru piramidele construite odinioara, locuitorii din Dubai vor fi martorii ridicarii unei piramide uriase, capabila sa adaposteasca un milion de oameni, se anunta in editia online a publicatiei InFuture.

Timlinks, compania care va construi gigantica piramida, a publicat recent mai multe imagini virtuale ale Zigguratului, constructia care se vrea cea mai mare de acest gen. Deschiderea oficiala a piramidei a fost anuntata oficial pentru data de 6-9 octombrie a acestui an. Edificiul va fi construit pe o suprafata de 2,3 kilometri patrati si va fi capabil sa adaposteasca 1 milion de persoane.

Zigguratul nu va depinde de sursele de energie conventionale ci va fi alimentat cu energie eoliana. Transportul in interiorul piramidei se anunta a fi unul revolutionar, acesta fiind operational atat pe orizantala cat si pe verticala. Mai mult, constructorii intentioneaza sa amplaseze asa numitele „zone verzi”, destinate agriculturii.

Zigguratele de odinioara era piramidele in trepte construite de catre sumerieni, babilonieni sau assirieni. In Mesopotamia, zigguratele nu erau locuri destinate publicului sau ceremoniilor religioase ci locuri in care se considera ca locuiesc zeii protectori ai oraselor. Astfel, zeii puteau fi aproape de oameni si fiecare oras era nevoit sa ridice o astfel de „casa a zeilor”.

Sursa:InFuture

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase