Home » D:News » Tribul necunoscut, descoperit anul acesta, a fugit in Brazilia

Tribul necunoscut, descoperit anul acesta, a fugit in Brazilia

Tribul necunoscut, descoperit anul acesta, a fugit in Brazilia
Publicat: 08.10.2008
Comunitatea de amerindieni recent descoperita in primavara acestui an in jungla de la granita de vest a Peru-ului cu Brazilia, a disparut din zona. Tabara abandonata si sagetile lasate la fata locului sugereaza ca acestia au fugit in Brazilia, deranjati fiind de taierile ilegale de copaci din apropierea taberei lor.

Conservationistii si cercetatorii brazilieni sunt de parere ca defrisarile ilegale din Peru, precum si construirea de noi drumuri forestiere in zona, au dus in cele din urma la fuga indienilor.
“Exista sute de dovezi, unele dintre ele filmate si fotografiate, cu privire la taierea ilegala a padurii amazoniene din arealul in care traia tribul descoperit in decursul acestui an. De asemenea, defrisarile provocate dincolo de granita peruana, au deranjat si speriat membrii tribului care, in consecinta, s-au vazut nevoiti sa fuga in Brazilia” declara David Hill, activist in cadrul Survival International.

FUNAI, agentia care se ocupa de protectia amerindienilor din Brazilia a descoperit resturi ale unor focuri, urme de locuri de campare si sageti, la circa 3 km de granita cu Peru.
“Colibele parasite nu aveau cum sa fie construite de alte triburi. In aceasta zona nu a fost observat decat tribul misterios din Peru. Inclusiv tipul si forma sagetilor pe care le-am descoperit sunt total diferite de sagetile celorlalte triburi din imprejurimi”, adauga David Hill.
Presedintele peruan, Alan Garcia, sugera in decursul anului 2007 ca aceste triburi inca neclasificate nu sunt altceva decat o inventie absurda a miscarilor ecologiste care se opun astfel prospectarii zonei in cautare de petrol.

Sursa : National Gographic
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase