Home » D:News » Marijuana, narcoticul preferat al samanilor stravechi

Marijuana, narcoticul preferat al samanilor stravechi

Marijuana, narcoticul preferat al samanilor stravechi
Publicat: 03.12.2008
O cantitate impresionanta de marijuana a fost descoperita in mormantul unui saman de acum 2700 de ani, in provincia Xinjiang, China, se arata intr-un studiu publicat in Journal of Experimental Botany.

Drogul antic este si cel mai vechi de acest gen descoperit pana in prezent, iar cantitatea destul de mare descoperita in mormantul stravechi, 789 de grame, arata ca acesta era produs in cantitati mari in urma cu aproape trei milenii.

Cercetatorii nu stiu inca modul in care acesta acesta era folosit de samanii acelor vremuri. Nu s-a descoperit nicio pipa sau alt obiect care sa indice ca marijuana ar fi fost fumata si nici urme care sa indice ca aceasta ar fi fost ingerata. O informatie importanta in acest sens este oferita de istoricul antic Herodot. Acesta afirma ca scitii, popor nomad care popula zona in care a fost descoperit mormantul samanului, aveau obiceiul de a arunca plante halucinogene in focuri pentru a induce stari de transa. Este posibil ca si practicile samanice sa fi urmat acelasi ritual.

Sursa:FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase