Home » D:News » Supercalculatoarele personale bat la usa

Supercalculatoarele personale bat la usa

Supercalculatoarele personale bat la usa
Publicat: 16.03.2009
Fujitsu Siemens Computers a anuntat introducerea statiilor de lucru CELSIUS® ce implementeaza tehnologia NVIDIA® Tesla™. Descatusand forta de procesare paralela a unitatii de procesare vizuala (GPU), Tesla transforma noile statii de lucru Fujitsu Siemens Computers CELSIUS in adevarate supercalculatoare personale, oferind puterea de calcul a unui intreg cluster de procesoare, insa la doar o sutime din pretul acestuia si sub forma unei statii de lucru obisnuite.

Unitatea de procesare vizuala Tesla C1060 este primul procesor multi-nucleu cu putere de procesare teraflop, cele 240 de nuclee ale sale oferind putere de calcul eficienta din punct de vedere al consumului de curent, scalabila, paralela, bazata pe arhitectura de procesare paralela NVIDIA® CUDA™. CUDA permite dezvoltatorilor si cercetatorilor sa exploateze puterea de procesare masiv paralela a unitatii Tesla, prin limbajul C, standard in industrie.

“Combinand NVIDIA Tesla cu gama noastra de statii de lucru CELSIUS, vom imbunatati major performantele clientilor nostri” a afirmat Niels Keunecke, Fujitsu Siemens Computers. “Procesarea pe GPU este o tendinta destul de evidenta, de care trebuie sa tina cont orice profesionist, mai ales daca munca acestuia implica calcule complexe, seturi mari de date. Am creat supercalculatoarele personale Fujitsu Siemens Computers CELSIUS pentru oferi o putere de calcul de 100 de ori mai mare decat al unei statii de lucru obisnuite, capabilitati de vizualizare extreme de mari, totul intr-un sistem accesibil”.

Bernhard Gleissner, vice presedinte NVIDIA, EMEA si India, a mai adaugat: “Institutii importante, cum ar fi Institutul Max Planck si Universitatea Cambridge isi continua cercetarile folosind supercalculatoare bazate pe GPU. Fujitsu Siemens Computers ne va ajuta sa punem aceasta tehnologie ce accelereaza descoperirile la indemana unei mase si mai largi de utilizatori.” Statiile de lucru Fujitsu Siemens Computers CELSIUS ce incorporeaza procesoarele NVIDIA Tesla vor fi disponibile in EMEA incepand cu luna martie 2009.

Sursa: SmartPoint

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase