Home » D:News » Sarea – un antidepresiv natural

Sarea – un antidepresiv natural

Sarea – un antidepresiv natural
Publicat: 18.03.2009
Medicii ne avertizeaza ca un consum exagerat de sare dauneaza sanatatii, insa cercetatorii au aflat ca daca o vom elimina din alimentatie, vom fi mai depresivi si mai lipsiti de energie.

Studiile cercetatorilor de la Universitatea Iowa efectuate pe soareci au aratat ca cei care sunt privati de doza necesara de sodiu sunt mai putin implicati in activitatile zilnice si se plictisesc mai repede. Insa dupa ce sunt trecuti pe regim normal de sare, starea lor de spirit se schimba rapid.

“Cantitatile mici de sodiu la soareci, oameni si alte animale terestre, pot induce o stare similara cu depresia, prin urmare, daca o sa consumam sare vom fi mai fericiti”, declara Alan Johnson, unul dintre cercetatorii implicati in acest studiu.

Studiile asupra efectului sodiului asupra organsimului uman sunt inca in desfasurare, insa chiar si asa, nu este indicat sa consumam prea multa sare in speranta ca vom deveni mai veseli. Excesul de sodiu in organism a fost deja pus in legatura cu problemele de inima, prin urmare moderatia este varianta cea mai recomandata.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase