Home » D:News » Google Earth face o noua descoperire arheologica: Capcana antica pentru pesti

Google Earth face o noua descoperire arheologica: Capcana antica pentru pesti

Google Earth face o noua descoperire arheologica: Capcana antica pentru pesti
Publicat: 18.03.2009
Cu putin ajutor din partea Google Earth, o formatiune stancoasa neobisnuita, in forma de “V”, aflata pe fundul raului Teifi din Marea Britanie, a fost indentificata ca avand rolul unei capcane pentru pesti, lunga de 250 metri si veche de aproximativ 1.000 de ani.

Conform cercetarilor efectuate ulterior la fata locului de scafandrii trimisi sa investigheze descoperirea, in vremurile cand dispozitivul era utilizat de pescari, el functiona ca o inchisoare pentru pesti. Atunci cand apele raului se retrageau dinspre mal, pestele ramanea captiv in formatiunea in “V”, moment succedat de aparitia pescarilor care isi recoltau apoi prada cu ajutorul navoadelor. Astazi, capcana functioneaza ca un recif natural in rau.

Deoarece Google Earth sta deja si la baza altor cateva descoperiri spectaculoase, este posibil ca in scurt timp programul sa devina o unealta de baza a cercetarii de acest fel. Cu ajutorul sau, in luna februarie, cercetatorii au suspectat chiar descoperirea Atlantidei, in apele din apropierea coastei africane, inainte de a se acuza lipsa unor dovezi suficiente pentru stabilirea unei asemenea premise.

Sursa: Aol News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase