Home » D:News » Arheologii egipteni, in cautarea lui Marc Antoniu si a Cleopatrei

Arheologii egipteni, in cautarea lui Marc Antoniu si a Cleopatrei

Arheologii egipteni, in cautarea lui Marc Antoniu si a Cleopatrei
Publicat: 16.04.2009
Unul dintre cele mai mari mistere nedezlegate ale Egiptului este locul in care se afla mormintele unui cuplu celebru de indragostiti: Cleopatra si Marc Antoniu. Insa, recentele descoperiri din jurul templului Tabasiris Magna le-au readus egiptologilor speranta ca vor putea participa la cea mai mare descoperire arheologica din Egipt de la cea din 1922, cand a fost dezgropat mormantul lui Tutankhamon.

Istoricii sunt de parere ca regina Egiptului si generalul roman s-au sinucis dupa infrangerea de la Actium din anul 31 e.n., iar trupurile lor au fost ingropate in acelasi loc. Descoperirea mormintelor ar oferi o multime de raspunsuri la intrebarile cercetatorilor, care vor putea afla cauza exacta a mortii sau daca regina a fost intr-adevar atat de frumoasa pe cat si-o aminteste istoria.

Arheologii sunt de parere ca acestia ar putea fi ingropati intr-un sistem de tunele, aflate sub templul Tabasiris Magna, prin urmare o echipa mixta din Republica Dominicana si Egipt face excavatii in jurul templului de mai bine de trei ani. In acest timp, au scos la suprafata mai multe artefacte si au descoperit morminte nobiliare, care par sa sutina ideea unui mormant regal in aceeasi arie.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase