Home » D:News » Pisica mumie din perete

Pisica mumie din perete

Pisica mumie din perete
Publicat: 23.04.2009
Mare a fost surpriza unei echipe de muncitori britanici care lucra la renovarea unei case de epoca, si care a gasit accidental o pisica mumificata veche de circa 400 de ani. Cercetatorii si istoricii britanici afirma ca in acele timpuri exista obiceiul de a se zidi pisici in interiorul zidurilor, oamenii considerand ca astfel vor tine departe spiritele rele.

“Echipa de muncitori lucra da schimbarea fatadei camerei de baie de la etaj, cand a dat peste pisica mumificata zidita intr-unul din pereti. Este intradevar o descoperire care ingheata sangele in vine oricui, mai ales ca pisica mumie arata infricosator si are o talie mai mare decat a pisicilor din zilele noastre ”, declara presei britanice, Richard Parson, directorul unei firme de pompe funebre si proprietara la casei respective.
 
Marion Gibson, expert in vrajitorie medievala si folclor englezesc in cadrul Universitatii Exeter, este de parere ca pisicile erau zidite in peretii caselor de catre oamenii acelor timpuri care credeau ca astfel atrag norocul si prosperitatea in caminele proprii, in acelasi timp tinand la distanta ghinionul, deochiul, blestemul vrajitoarelor precum si prezenta duhurilor malefice. Aceasta practica stranie era foarte raspandita in insulele britanice acum 400 de ani, cazul pisicii mumie din Devon reprezentand insa o situatie particulara deoarece expertii afirma ca au descoperit mumia intr-o stare de perfecta conservare.

Sursa : Telegraph

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase