Home » D:News » Leopardul hoinareste in gradina premierului

Leopardul hoinareste in gradina premierului

Leopardul hoinareste in gradina premierului
Publicat: 26.05.2009
Lunetistii de elita ai fortelor speciale pakistaneze sunt in stare de alerta maxima, fiind pregatiti sa impuste cu tranchilizante un leopard salbatic care si-a gasit adapost in gradina care inconjoara resedinta oficiala din Islamabad a premierului pakistanez Yusuf Raza Gilani.

Temutul carnivor a fost observat pentru prima data cu ajutorul camerelor video care supravegheaza non-stop resedinta premierului pakistanez. Leopardul a reusit sa intre in resedinta neobservat de numeroasele garzi de corp care supravegheau zona. Cercetatorii sunt de parere ca leopardul a patruns in gradina impadurita, fiind in cautarea unor prazi precum cerbi, iepuri sau mistreti.

“Este un mascul solid, foarte bine dezvoltat. Daca il vom tranchiliza in decursul zilei de astazi, probabil vom primi ordin sa fie ucis” declara Imran Gardezi, purtatorul de cuvant al prim-ministrului. Acesta adauga in continuare ca Yusuf Raza Gilani nu a fost niciodata in pericol de a fi atacat de leopard din simplul motiv ca nu si-a parasit rezidenta, fiind ocupat cu treburi de stat.

Lunetistii de elita inarmati cu cartuse tranchilizante erau gata sa captureze fiara in decursul zilei de duminica, dar leopardul a fugit din raza de actiune a armelor, reusind spre surprinderea tuturor sa sara un gard inalt de 1,8 metri prevazut cu sarma ghimpata. In prezent, leopardul se ascunde intr-o alta portiune a gradinii.

Islamabad, capitala statului Pakistan, a fost construit in anul 1960 la baza dealurilor impadurite care marginesc Muntii Himalaya, din acest motiv animalele precum mistretii, vulpile, maimutele, cerbii si leoparzii care s-au refugiat initial in padurile care marginesc orasul, pot fi vazute frecvent in parcurile si spatiile versi din oras.

Sursa : Reuters, AlertNet
 

CiTESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase