Home » D:News » Corpul uman fara secrete

Corpul uman fara secrete

Corpul uman fara secrete
Publicat: 17.07.2009
Prin intermediul unei tehnologii botezate “caverna lui Platon”, medicii vor putea vizualiza organele interne ale corpului uman in cele mai mici detalii.

Se numeste “caverna lui Platon” si nu intamplator: noua tehnologie, care permite vizualizarea imaginilor virtuale in 3D ale corpului uman, ii face pe medici sa retraiasca experienta prizonierilor din caverna, povestita de filosoful grec in celebra lui alegorie (in mitul antic, prizonierii credeau ca umbrele proiectate pe peretii cavernei erau adevarate, si doar cand ieseau afara realizau realitatea).

Asadar, prin intermediul noii tehnici, medicii pot vedea corpul uman cum nu au mai reusit s-o faca pana acum “pe viu”: cu o simpla comanda  pot “intra” pe sub pielea pacientului, trece dincolo de oase si naviga in sistemul sanguin, pentru a analiza mai indeaproape un organ sau tesut, ori pentru a localiza cu exactitate punctul in care urmeaza sa opereze.

“Aceasta tehnologie ne permite sa combinam date provenite din analize variate, precum tomografia computerizata, rezonanta magnetica si tomografia cu emisie de pozitroni si sa le punem pe un singur computer in masura sa genereze o imagine clara si inteligibila”, a explicat E. Brian Butler, responsabil al Departamentului de Radiologie oncologica la Methodist Hospital din Houston, Texas, inventator al “Cavernei lui Platon”. 

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase