Home » D:News » Aceasta este cea mai spectaculoasa fotografie din lume

Aceasta este cea mai spectaculoasa fotografie din lume

Aceasta este cea mai spectaculoasa fotografie din lume
Publicat: 22.07.2009
Extraordinara imagine cuprinde o panorama nemaivazuta a Muntelui Everest din lantul Himalayan. Realizarea ei a fost extreme de dificila, fotograful britanic insarcinat cu acesta misiune fiind nevoit sa urce intr-un balon la inaltimea de 11.000 de metri, in stratosfera Terrei.Astazi, dupa nu mai putin de 18 ani de la acest eveniment unic, fotografia a fost data publicitatii.

Pentru realizarea ei, fotograful britanic Leo Dickinson a fost nevoit sa poarte un aparat de respirat deoarece, la acea inaltime, temperatura aerului era de -56 grade Celsius. Fotografia a fost facuta in momentul in care Leo Dickinson traversa in premiera mondiala Himalaya cu ajutorul unui balon actionat cu hidrogen. Imaginile prezinta in centru Muntele Everest, Nepalul in stanga si Tibetul in dreapta. In splendida panorama se observa nu mai putin de 9 dintre cei mai inalti munti ai planetei, anume: Lhotse (8 383m), Gyachung Kang (7 972m), Nuptse (7 861m), Varful 38 (7 591m), Changtse (7 543m), Shartse ( 7 459m) sau Ama Damblan ( 6 812m).

Fotografia originala a fost facuta in anul 1991 cu un aparat Kodachrome classic, pe film, si a fost remasterizata digital pentru prima data, in scopul prezentarii la expozitii fotografice internationale.“Este cu siguranta cea mai spectaculoasa fotografie realizata vreodata”, este de parere  marele alpinist si Reinhold Messner. La data cand a realizat fotografia panoramica a Everestului, Leo Dickinson, astazi in varsta de 62 ani, a folosit un obiectiv de 35 mm echipat cu lentile cu deschidere focala mare.

“Este cea mai buna fotografie pe care am facut-o vreodata si sunt foarte mandru de ea. A durat cateva minute pana sa o fac deoarece eram in stratosfera, echipat cu aparate de respirat si tuburi de oxigen. Cand am developat filmul ,, va puteti imagina incantarea mea. Este um moment pe care mi-l voi reaminti toata viata”. Expeditia lui Leo Dickinson din Kathmandu in Tibet a durat 10 ani de pregatiri anterioare,150 de serpasi si 50 de iaci.

Sursa : Daily Mail
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase