Home » D:News » Vanatoarea de pitoni devine legala in Florida

Vanatoarea de pitoni devine legala in Florida

Vanatoarea de pitoni devine legala in Florida
Publicat: 23.07.2009
Pentru prima data in istorie, statul american Florida la ve permite vanatorilor sa ucida pitonii aflati in salbaticie.Masura vine ca urmare a cresterii necontrolate a numarului de reptile si a distrugerilor fara precendent pe care acestea le produc in randul florei si faunei indigene.

Vanatorii vor fi atent selectionati, autoritatile anuntand ca doar expertilor le va fi permis sa se avante in cautarea uriaselor taratoare, asta si datorita pericolelor care ii pandesc pe acestia la orice pas. Se estimeaza ca numarul pitonilor uriasi a depasit deja 150.000 de exemplare, si asta numai in ultimele doua decenii. Autoritatile sustin ca un numar mare de pitoni a scapat din centrele in care erau colectati in timpul uraganului Andrew, din 1992. De asemenea, numerosi proprietari de pitoni isi elibereaza animalele de companie atunci cand acestea devin prea mari si prea greu de controlat..

Comisia de Conservare a Vietii Salbatice din Florida este si mai radicala, si sustine ca programul de vanatoare este doar prima etapa a unuia de eradicare a pitonilor din Florida. Pitonii sunt originari din sud-estul Asiei, dar se adapteaza usor climei din sud-estul Statelor Unite ale Americii datorita umezelii si a temperaturilor ridicate.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase