Home » D:News » 300 de piei de pasari au fost furate dintr-un muzeu britanic

300 de piei de pasari au fost furate dintr-un muzeu britanic

300 de piei de pasari au fost furate dintr-un muzeu britanic
Publicat: 17.08.2009
O colectie veche de secole care cuprindea 299 de piei conservate (balguri) care apartinusera unor specii rare de pasari tropicale, au fost furate din laboratoarele prestigiosului Muzeu de Stiinte ale Naturii din Londra.

Furtul a fost descoperit de abia atunci cand specialistii muzeului au inspectat laboratoarele unde pieile de pasari special preperate fusesera depozitate cu o luna in urma. Socati sa vada laboratoarele golite, acestia au alarmat de urgenta politia. Pieile de pasari au fost furate dintr-o cladire anexa muzeului, aflata in orasul Tring, cladirea fiind expusa anual vizitelor a circa 120.000 de oameni.

“Toate exponatele din cadrul colectiilor Muzeului de Stiinte Naturale prezinta interes stiintific si istoric, multe dintre acestea fiind de neinlocuit datorita raritatii, in consecinta valoarea lor reala fiind nepretuita” declara purtatorul de cuvant al politiei din Hertfordshire. Surse din interiorul politiei au mai declarat ca pretioasele exponate ar fi putut fi furate la ordinul vreunui mare colectionar particular, dar nu pot confirma supozitia ca find una sigura pana la solutionarea completa a anchetei.

“Este o situatie greu de imaginat, balgurile de pasari care au fost furate sunt parte integranta din colectiile muzeului nostru, unele dintre ele au o vechime de peste 350 de ani. Colaborarea cu politia si oferirea tuturor informatiilor necesare recuperarii prejudiciului, sunt prioritatile noastre din prezent” afirma la randul sau profesorul Richard Lane din cadrul personalului muzeului.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase