Home » D:News » Iisus de Siberia – un fost politist dirijor de trafic

Iisus de Siberia – un fost politist dirijor de trafic

Publicat: 31.08.2009
Fostul ofiter rus insarcinat cu dirijarea traficului rutier Sergei Torop sade astazi relaxat in ”jiltul” lui din Orasul Soarelui, sub privirile adulatorilor care il numesc FIUL DOMNULUI.

Rusul – care se autointituleaza ”Visarion Invatatorul” sau ”Iisus al Siberiei” – a atras sute de adepti in pustiul siberian. Locuitorii satului Petropavlovka, situat in apropiere, considera ca personajul cu par lung, asemanator imaginii inconografice a Mantuitorului, este zamislirea celei de-a doua veniri a lui Christos, reincarnat la 2.000 de ani dupa crucificare.

"Invatatorul" a reusit prin cuvantul sau sa convinga cateva mii de persoane, printre care si numerosi intelectuali si oameni de afaceri din occident, sa renunte la viata lor si sa-l urmeze in Siberia. De-a lungul anilor, secta sa, Biserica Ultimului Testament, a luat amploare, lucru uimitor tinand cont de faptul ca discipolii noului Mesia sunt obligati sa duca o viata spartana, intr-o zona complet neprimitoare.

Pentru a-l gasi pe Visarion, trebuie sa zbori 3.700 de km, de la Moscova pana in orasul siberian Abakan, dupa care urmeaza sase ore de mers cu masina pe un drum plin de hartoape, trecand prin sate uitate de lume, si alte trei ore de ascensiune pe o carare de munte, unde picioarele ti se infunda in noroi pana la genunchi.

Nascut pe 14 ianuarie (zi de sarbatoare ce inlocuieste Craciunul la "visarioniti"), Serghei Torop a fost, pe rand, soldat in armata rusa, student la inginerie, muncitor prin fabrici, iar apoi militian.

Spre deosebire de adevaratul Iisus, Visarion este insurat si are sase copii. Printre adeptii sai se numara si italieni, suedezi, cubanezi, starnind curiozitatea faptul ca multi dintre discipolii sai sunt oameni cu educatie superioara si nu tarani ignoranti sau batranici bigote.

Majoritatea celor care intra in contact cu Visarion sustin despre acesta ca radiaza o dragoste incredibila fata de oameni si ca este fara indoiala… Dumnezeu.

Sursa: The Sun

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase