Home » Descopera in Romania » Criptă goală şi 30 de SCHELETE îngropate la diferite adâncimi, descoperite la Iaşi: Săpăturile au descoperit şi vestigii de a căror existenţă nu se ştia

Criptă goală şi 30 de SCHELETE îngropate la diferite adâncimi, descoperite la Iaşi: Săpăturile au descoperit şi vestigii de a căror existenţă nu se ştia

Publicat: 01.03.2017
Criptă goală şi 30 de SCHELETE îngropate la diferite adâncimi, descoperite la Iaşi: Săpăturile au descoperit şi vestigii de a căror existenţă nu se ştia
Arheologii au descoperit sub vechea Catedrală Catolică din Iaşi o criptă goală şi peste 30 de schelete îngropate la diferite adâncimi, una în poziţie nefirească. Sub Catedrala Catolică din Iaşi s-ar afla ruinele unei biserici din secolul al 14-lea.
Espiscopia Romano Catolică a început, anul trecut, un proiect de consolidare a vechii Catedrale din centrul Iaşului.
 
Arhelogii care au început săpăturile în sacristia vechii biserici au descoperit şi vestigii de a căror existenţă nu se ştia până acum.
 
„A fost găsită o criptă, aflată sub altarul bisericii vechi, care a fost sfinţită în 1789. Cripta este goală, aşteptăm să vedem dacă dedesubt sunt morminte sau dacă s-a făcut această criptă în vederea unor ulterioare înmormântări. S-au descoperit morminte despre care aveam documente. Aşteptăm finalizarea săpăturilor, se aşteaptă să se descopere fundaţiile vechii catedrale, despre care ne vorbesc documentele că ar fi de la sfârşitul secolului 14, începutul secolului 15”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano Catolice, Corneliu Cadar.
 
Pentru arheologi, o criptă descoperită sub o biserică nu este o surpriză, astfel de vestigii apărând sub multe dintre bisericile din Iaşi. Însă misterul este un imens cavou gol, de trei metri lungime, doi metri lăţime şi doi metri adâncime.
 
„Când ne-am uitat puţin în interior, aşteptam să fie un osuar, adică atunci când au făcut biserica nouă sau au făcut reparaţii au pus oasele descoperite acolo. Înăuntru este absolut gol”, a declarat arheologul Stela Cheptea.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase