Home » Descopera in Romania » Care sunt cele 30 mai bune staţiuni balneare din România, conform Asociaţiei Naţionale de Balneologie

Care sunt cele 30 mai bune staţiuni balneare din România, conform Asociaţiei Naţionale de Balneologie

Publicat: 07.05.2017
Maramureşul este reprezentat doar prin staţiunea Ocna Şugatag, care ocupă locul 30 în acest top.

Primul loc este ocupat de Techirghiol, urmat de Băile Tuşnad şi Băile Govora, scrie Rador.

Pentru evaluarea staţiunilor balneare sunt utilizate 10 criterii pentru care este stabilit un coeficient valoric în intervalul 1 – 10.

Click pentru a mări!

Printre acestea se numără acesibilitate şi infrastructură, existenţa unor structuri de educaţie şi cercetare ştiinţifică, promovare internă şi externă, strategii de dezvoltare, nivelul investiţiilor în baze de tratament, premii ştinţifice. Scopul declarat al evaluării este în primul rând de a identifica potenţialul de dezvoltare, de a puncta elementele pozitive, de a impulsiona cercetarea ştiinţifică în staţiuni balneare, de a ajuta la valorificarea potenţialului balnear şi de a căuta mijloace pentru promovarea factorilor naturali terapeutici şi a staţiunilor balneare.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O staţiune din România, între cele mai bune staţiuni de schi din Europa de Est – TripAdvisor. GALERIE FOTO

12 localităţi din România, atestate de Guvern ca staţiuni turistice. Într-una dintre ele, situată în inima Bucovinei, s-a construit o groapă de gunoi uriaşă, chiar la marginea drumului

O altă staţiune românească la un pas de colaps: Sîngeorz-Băi, renumită datorită apelor miraculoase – GALERIE FOTO

Cele mai bune destinaţii de schi din Europa: ce staţiuni intră în clasamentul întocmit de una dintre cele mai prestigioase publicaţii britanice?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase