Home » Descopera in Romania » O staţiune din România, între cele mai bune staţiuni de schi din Europa de Est – TripAdvisor. GALERIE FOTO

O staţiune din România, între cele mai bune staţiuni de schi din Europa de Est – TripAdvisor. GALERIE FOTO

O staţiune din România, între cele mai bune staţiuni de schi din Europa de Est – TripAdvisor. GALERIE FOTO
Publicat: 20.02.2016
Staţiunea de schi Bansko, din Bulgaria, oferă cele mai bune preţuri pentru schi şi snowboard din Europa de Est, în general, în acest sezon, potrivit unui studiu anual TripAdvisor, prin compararea a 42 de staţiuni selectate.

Realizat de firma de cercetare de piaţă Ipsos MORI, studiul relevă faptul că Europa de Est este gazda a trei dintre cele mai ieftine şase destinaţii: Bansko (Bulgaria), Soci, în Rusia, şi Kranjska Gora, în Slovenia.  o vacanţă scăzând la 352 de lire sterline, din 2014 – 2015.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

În clasament este inclusă pe locul 6 şi staţiunea Poiana Braşov, din România.

The Telegraph precizează că staţiunea din Munţii Carpaţi se află la trei ore distanţă spre nord de cel mai apropiat aeroport, care este în Bucureşti, şi la 12 kilometri cu autobuzul de oraşul medieval Braşov. Castelul lui Dracula este la 23 de kilometri de staţiune şi merită o vizită.

Ţara a suferit îngrozitor în epoca lui Nicolae Ceauşescu, liderul ei între 1965 – 1989, când a fost răsturnat şi executat, aminteşte The Telegraph.

În era post-comunistă, sporturile de iarna au suferit din lipsa investiţiilor, dar acum au prosperă. Numai în 2011, 25 de milioane de euro au fost cheltuite pe modernizarea staţiunii Poiana Braşov, cu o creştere majoră în dimensiunea pârtiilor de schi şi introducerea de telescaune noi, moderne.

Există o multe hoteluri bune la baza pârtiilor şi standardul de cazare şi calitatea meniurilor este ridicată. Cu toate acestea, vegetarienii ar trebui să evite grătarul săptămânal organizat aici, la care fripturi de urs flambate sunt servite în timp ce asişti la dansuri populare.

Braşovul are o gama largă de magazine low-cost, o biserică superbă de secol XV şi o viaţă de noapte animată. Cei 25 de kilometri de pârtie nu par prea mult, dar înseamnă aproape dublu faţă de cât aveau în urmă cu cinci ani.

Cea mai mare îngrijorare este stratul de zăpadă, care rareori depăşeşte o jumătate de metru, iar într-o iarnă uscată poate suferi grav la începutul unui sezon care nu se întinde dincolo de martie.

Dar o mare parte din recenta investiţie a fost făcută în zăpada artificială, şi având în vedere temperaturile suficient de scăzute, principalele pârtii sunt acum în siguranţă.

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase