Home » D:News » Vrei să-ţi tipăreşti un obiect? Acum poţi, cu imprimanta 3D destinată uzului caznic (FOTO/VIDEO)

Vrei să-ţi tipăreşti un obiect? Acum poţi, cu imprimanta 3D destinată uzului caznic (FOTO/VIDEO)

Publicat: 11.10.2012
Compania americană MakerBot a lansat pe piaţă o imprimantă 3D destinată publicului larg, MakerBot Replicator 2, despre care afirmă că este „cea mai bună imprimantă 3D de birou”.

Spre deosebire de imprimantele tradiţionale, care tipăresc cerneala pe hârtie, imprimanta 3D foloseşte un bioplastic special cu ajutorul căruia creează diferite obiecte, strat cu strat. 

Noua imprimantă 3D are un volum de 410 inci cubi, având posibilitatea de a concepe obiecte de dimensiunea unui pantof. Şefii companiei MakerBot cred că noul lor produs va atrage inventatorii şi designerii, fiind destinat atât profesioniştilor, cât şi amatorilor pasionaţi.

Imprimanta 3D a fost pusă în vânzare la preţul de 1.700 de euro (sau 2.200 de dolari). „Noul MakerBot Replicator 2 stabileşte un nou standard în ceea ce priveşte rezoluţia, volumul şi calitatea producţiei în rândul imprimantelor 3D de birou. Acest produs reprezintă cea mai bună imprimantă 3D de birou de pe piaţă, având un aspect cool şi un preţ accesibil pentru profesionişti şi hobby-işti”, afirmă Bre Prettis, CEO-ul companiei.

Iată câteva imagini cu imprimanta 3D şi clipul său de prezentare:

Sursa: MakerBot / Foto: Hepta

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase