Home » D:News » Africa de Sud a dat publicităţii o veste îngrozitoare: a fost stabilit un nou record negativ

Africa de Sud a dat publicităţii o veste îngrozitoare: a fost stabilit un nou record negativ

Africa de Sud a dat publicităţii o veste îngrozitoare: a fost stabilit un nou record negativ
Publicat: 17.10.2012
Braconierii au ucis cel puţin 455 de rinoceri anul acesta în Africa de Sud, depăşind deja recordul stabilit anul trecut. Acest masacru are loc din cauza cererii mondiale pentru cornul acestui animal, care a atins la rândul său un nivel record.

Conform guvernului sud-african, în 2011 au fost ucişi un număr record de 448 de rinoceri, însă acest record a fost depăşit în primele 10 luni ale acestui an, când cel puţin 455 de exemplare au căzut pradă braconierilor. Cei mai mulţi rinoceri ucişi trăiau în Parcul Naţional Kruger (272 de exemplare) şi în provincia KwaZulu-Natal (55 de exemplare).

Autorităţile sud-africane au intensificat eforturile de a limita acţiunile braconierilor, efectuând 207 de arestări în acest an. Anul trecut, poliţia locală a arestat 232 de braconieri, o creştere semnificativă faţă de 2010, când au fost arestaţi 165 de braconieri.

Rinocerii sunt ucişi pentru cornul lor aflat la mare căutare în Asia de Sud-Est. Cererea tot mai mare a dus la creşterea preţului pe piaţa neagră la un nivel extrem de ridicat, comercianţii solicitând peste 50.000 de dolari pe kilogram. 

În noiembrie 2011, Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii a declarat dispărută subspecia vestică a rinocerului negru, care a fost vânată până la extincţie. De asemenea, în octombrie 2011 WWF a anunţat dispariţia rinocerului de Java, care trăia în Vietnam.

Alte subspecii de rinocer sunt la rândul lor în pericol: populaţia rinocerului de Sumatra s-a înjumătăţit în ultimii 15 ani, specia fiind astăzi ameninţată cu dispariţia.

Sursa: BNO News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase