Home » D:News » Cine are nevoie de touchscreen? O mănuşă specială va permite transmiterea mesajelor prin atingerea unor litere de pe propria mână (VIDEO)

Cine are nevoie de touchscreen? O mănuşă specială va permite transmiterea mesajelor prin atingerea unor litere de pe propria mână (VIDEO)

Cine are nevoie de touchscreen? O mănuşă specială va permite transmiterea mesajelor prin atingerea unor litere de pe propria mână (VIDEO)
Publicat: 28.10.2012
Noua tehnologie, evocând filmul Minority Report, implică o mănuşă pe care sunt inscripţionate literele alfabetului şi alte semne necesare pentru compunerea mesajelor, iar utilizatorii îşi folosesc degetul mare pentru a activa aceste taste.

Semnele cele mai frecvent folosite sunt aşezate în poziţiile cele mai uşor de atins, în timp ce acelea utilizate mai rar necesită mişcări ceva mai complexe ale mâinii. Literele sunt cusute pe mănuşă şi pot fi îndepărtate odată ce poziţiile au fost memorate, astfel încât mănuşa să semene cu una obişnuită.

Circuite speciale incorporate în ţesătura mănuşii conduc semnalele de la taste la o unitate de control – nu mai mare decât o cutie de chibrituri – aflată pe dosul mănuşii şi care transmite comenzile prin Bluetooth.

Dispozitivul este compatibil cu computere, telefoane mobile, console de jocuri, sintetizatoare muzicale şi chiar echipament militar.

Mănuşa, numită Gauntlet Keyboard, a fost proiectată de 4 ingineri specialişti în computere de la Universitatea din Alabama, SUA. Inventatorii cred că, în afară de interesul de ordin general, mănuşa ar putea fi utilă în mod special persoanelor care au numai o mână.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase