Home » D:News » O privelişte extraordinară: cum se vede cel mai mare oraş european din cea mai înaltă clădire a Europei? (GALERIE FOTO)

O privelişte extraordinară: cum se vede cel mai mare oraş european din cea mai înaltă clădire a Europei? (GALERIE FOTO)

Publicat: 16.01.2013
Pentru mult timp, roata London Eye oferea cele mai bune privelişti asupra singurului megalopolis din Europa, Londra. Acest lucru nu va mai fi valabil începând cu data de 1 februarie, când publicul va avea acces la un nou punct de observaţie asupra capitalei engleze.

La începutul lunii februarie va fi inaugurat The Shard, un zgârie-nori înalt de 309 de metri. Turnul londonez reprezintă cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, depăşind cu nouă metri sediul Commerzbank din Frankfurt. Clădirea proiectată de arhitectul italian Renzo Piano are forma unui ciob de sticlă ce străpunge orizontul londonez, de unde şi denumirea de The Shard („ciob” în limba engleză). 

În cadrul acestui zgârie-nori se găseşte o plaformă de observaţii ce oferă cele mai spectaculoase privelişti asupra Londrei. Galeria situată la etajul 69 oferă vizitatorilor posibilitatea de a observa de sus cele mai importante atracţii turistice ale Londrei, precum Tower Bridge, Big Ben sau Tamisa. 

În galerie se găsesc 12 telescoape de ultimă generaţie (denumite Tell:scopes) ce sunt dotate cu imagini înregistrate în prealabil, ce permit vizitatorilor să admire Londra chiar şi în cazul în care vizibilitatea este scăzută ca urmare a ceţii sau a ploii londoneze. Vizitatorii au parte de privelişte de 360 de grade, iar în zilele senine pot vedea la 64 de kilometri distanţă.

La etajul 72 se găseşte galeria în aer liber, de unde vizitatorii pot admira Londra de la 244 de metri înălţime. Acesta este cel mai înalt etaj deschis publicului. Vizitatorii au acces în fiecare zi între orele 9 şi 22.

Pe lângă galeriile de observaţie, The Shard mai găzduieşte o piscină, Hotelul Shangri-La (cu 200 de camere), reşedinţe ce costă milioane de dolari, restaurante şi spaţii de birouri.

Priveliştile oferite de The View from The Shard sunt mult mai spectaculoase decât cele ce pot fi observate din London Eye (roată ce se înalţă la doar 135 de metri deasupra solului), iar diferenţa de preţ reflectă acest lucru. Vizitatorii care vor să vadă Londra din The Shard trebuie să plătească 24,95 de lire sterline dacă fac rezervare pe Internet sau 30 de lire sterline dacă doresc să plătească la faţa locului. În schimb, cel mai ieftin bilet la London Eye costă 17.28 de lire sterline.

În ciuda preţului piperat, biletele pentru ziua deschiderii s-au vândut în scurt timp după ce au fost puse spre vânzare. „Acesta este singurul loc din Londra unde puteţi admira o privelişte de 360 de grade asupra Londrei”, a explicat Andy Nyberg, CEO-ul The View from The Shard, atunci când i s-a reproşat că biletele sunt prea scumpe.

„Toate celelalte clădiri înalte sunt private. Aici poate veni oricine să admire Tamisa şi să vadă cum şerpuiesc liniile de cale ferată de la baza clădirii. De asemenea, perspectiva istorică este fără egal. The Shard este un turn al secolului al XXI-lea peste râu de Tower of London, un turn din secolul al XI-lea”, a mai spus Nyberg.

Reprezentanţii The Shard promit turiştilor vizitele lor vor fi relaxante, fără cozi sau aglomeraţie. Cei ce doresc să cumpere un bilet sunt nevoiţi să aleagă o dată şi o oră anume pentru vizita lor, eliminând astfel riscul cozilor şi al aglomeraţiei.

Iată câteva imagini ce înfăţişează experienţa The Shard:

Iată clipul de prezentare a experienţei The Shard:

Sursa: CNN / Imagini: © The View from The Shard

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase