Home » D:News » Trei substanţe nutritive care vin în ajutorul celor care nu pot să doarmă

Trei substanţe nutritive care vin în ajutorul celor care nu pot să doarmă

Trei substanţe nutritive care vin în ajutorul celor care nu pot să doarmă
Publicat: 05.08.2013
Din ce în ce mai mulţi oameni au probleme legate de somn. Există mai multe motive pentru care nu putem dormi bine în timpul nopţii. Unul dintre cele mai des întâlnite motive este stresul, însă nenumărate studii au indicat că există anumite substanţe nutritive care ne ajută să ne odihnim aşa cum trebuie noaptea.

Majoritatea oamenilor recurg la pastile pentru a avea parte de un somn odihnitor. Cu toate acestea, există posibilitatea ca dieta potrivită să ne asigure necesarul de substanţe nutritive care au grijă să promoveze somnul liniştit. 

1. Vă petreceţi zeci de minute uitându-vă în tavan înainte de a adormi? Atunci ar trebui să ştiţi că magneziul joacă un rol important la nivelul funcţiilor din corp care reglează somnul. Insomnia este unul dintre simptomele carenţei de magneziu, iar o analiză din 2006 sugera că o astfel de deficienţă ar putea fi cauza depresiei sau a altor probleme ale sănătăţii mintale. 

Cu alte cuvinte, magneziul este un mineral extrem de important pentru echilibru. Aportul potrivit de magneziu îl aveţi dacă obişnuiţi să consumaţi legume cu frunze verzi, seminţe de dovleac, fasole, mazare, linte şi peşte. 

2. Vă treziţi în timpul nopţii? În acest caz, potasiul s-ar putea să vă fie de folos, potrivit unul studiu realizat în anul 1991. 

Deşi potasiul se găseşte la farmacie sub formă de capsule, există un mod mai plăcut prin care să îl obţineţi. Majoritatea oamenilor asociază potasiul cu bananele. Este adevărat că aceste fructe conţin potasiu, însă ele nu sunt şi ce mai bună sursă. În schimb, această substanţă nutritivă se găseşte în leguminoase (fasole, mazăre), legume cu frunze verzi, avocado şi cartofii la cuptor. 

3. Oboseala refuză să vă părăsească în timpul zilei? Studiile din ultimii ani au indicat că există o corelaţie puternică între somnolenţa excesivă din timpul zilei şi deficienţa de vitamina D

Cea mai bună sursă de unde putem obţine această vitamină sunt razele soarelui, însă nu toată lumea se poate expune suficient la soare din cauza climei, a timpului limitat sau temerilor legate de cancerul de piele. 

Din fericire există câteva surse alimentare de unde putem obţine vitamina D, precum peştele-spadă, somonul, tonul, laptele sau sucul de portocale. 

Cu toate acestea, în cazul celor care au carenţă de vitamina D este puţin probabil ca dieta să asigure nivelul normal al acestei substanţe nutritive, motiv pentru care specialiştii recomandă suplimentele alimentare

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase