Home » D:News » În sfârşit, jetpack-ul devine realitate! Iată cum funcţionează ineditul mijloc de locomoţie (FOTO/VIDEO)

În sfârşit, jetpack-ul devine realitate! Iată cum funcţionează ineditul mijloc de locomoţie (FOTO/VIDEO)

Publicat: 19.08.2013
Cine nu a visat să călătorească prin aer cu ajutorul unui jetpack? Dacă vă număraţi printre cei ce şi-au dorit să zboare cu ajutorul acestei tehnologii SF, atunci o companie americană are o veste bună pentru dumneavoastră: începând cu anul viitor, acest dispozitiv va înceta să mai fie un vis şi va deveni disponibil publicului larg.

Peter Coker, CEO-ul Martin Aircraft, afirmă că dispozitivul ce urmează să fie lansat anul viitor va putea atinge altitudinea de 8.000 de picioare (aproximativ 2.500 de metri) şi va atinge viteze de până la 56 km pe oră.

Compania Martin Aircraft a început să lucreze la conceperea acestui dispozitiv încă din 2004, iar de atunci au fost construite 12 prototipuri. Iată un video ce surprinde în acţiune cel mai recent prototip, ce va servi ca punct de start pentru aparatele ce vor fi vândute începând cu anul viitor:

Până acum, majoritatea testelor au fost efectuate cu ajutorul unor manechine şi ale unor telecomenzi, însă de curând compania a obţinut aprobările necesare pentru a efectua teste cu oameni în Noua Zeelandă.

Primul jet-pack, ce va fi disponibil pe piaţă în 2014, va fi destinat în principal forţelor de ordine ce au nevoie să reacţioneze rapid la situaţii de urgenţă. Acest dispozitiv le-ar permite să evite traficul rutier şi le-ar oferi totodată o perspectivă din aer asupra situaţiei de la sol. Compania Martin Aicraft a fost contactată de mai multe organizaţii de pompieri din jurul lumii şi de alte autorităţi (garda de coastă, poliţia de frontieră şi companii care inspectează podurile). De asemenea, pentru că aparatul poate zbura şi fără un pilot la bord, forţele armate ale mai multor ţări s-au arătat la rândul lor interesate.

Dispozitivul nu va fi unul ieftin. Jet-pack-ul destinat indivizilor şi organizaţiilor comerciale va costa între 150.000 de dolari şi 175.000 de dolari, pe când varianta militară va fi comercializată pentru 250.000 de dolari. Dispozitivul este dotat cu un motor cu benzină de 200 de cai-putere.

Dacă vi se pare prea costisitor, Martin Aircraft are o soluţie. Compania intenţionează să lanseze pe piaţă în 2015 o variantă simplificată a jet-pack-ului, care va fi comercializată pentru doar 100.000 de dolari.

Surse: The Next Web, NPR, MartinJetpack

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase