Home » D:News » „Seminţele vieţii”: oamenii de ştiinţă susţin că au găsit forme de viaţă extraterestră în stratosferă

„Seminţele vieţii”: oamenii de ştiinţă susţin că au găsit forme de viaţă extraterestră în stratosferă

Publicat: 12.09.2013
„Seminţele vieţii”: oamenii de ştiinţă susţin că au găsit forme de viaţă extraterestră în stratosferă
Oare un balon trimis la 27 de kilometri în stratosferă de oamenii de ştiinţă a adus pe Terra forme de viaţă extraterestră?

Răspunsul este „cu siguranţă, da”, spun astrobiologul Chandra Wickramasinghe şi echipa sa de oameni de ştiinţă care susţin că algele microscopice descoperite de ei pe lamele sterile ale microscopul din balon pot proveni doar din spaţiu. 

Într-un studiu prezentat la conferinţa Instruments, Methods, and Missions for Astrobiology, din San Diego, oamenii de ştiinţă au teoretizat că particulele sunt transportate constant între planete de asteroizi, comete şi alte corpuri cosmice similare. 

„Până acum nu s-au mai raportat apariţii ale entităţilor biologice în stratosferă. Ele variază de la o presupusă colonie de bacterii ultra-mici la două organisme individuale neobişnuite”, a declarat Wickramasinghe. 

Prezenţa vieţii stratosferice ar putea susţine ipoteza panspermie (cuvânt provenit din limba greacă care se traduce prin „seminţe peste tot”)care susţine că viaţa care există în Univers se răspândeşte cu ajutorul cometelor, asteroizilor etc. Această teorie susţine că seminţele vieţii pot fi împrăştiate prin univers de la o planetă la alta şi că viaţa a ajuns pe  Pământ prin acest proces

Scepticii cred că „entităţile biologice” capturate în stratosferă provin de pe Pământ şi nu din spaţiu. 

Însă, prof. Wickramasinghe susţine că „entităţile biologice descoperite sunt particule de mările şi masă relativ mari. Din ceea ce ştim acum referitor la mijloacele prin care astfel de particule nu pot fi transferate de pe Pământ în stratosferă, în absenţa unei erupţii vulcanice violente care să aibă loc cu o zi înainte de prelevarea probelor. Din moment ce nu există niciun mecanism care să fi facilitat transferarea particulelor de pe Pământ în stratosferă, atunci trebuie ca ele să fi ajuns aici de mai sus”.

Sursa: Daily Mail
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase