Home » D:News » Persoanele stângace sunt mai predispuse în a dezvolta schizofrenie şi cancer mamar

Persoanele stângace sunt mai predispuse în a dezvolta schizofrenie şi cancer mamar

Persoanele stângace sunt mai predispuse în a dezvolta schizofrenie şi cancer mamar
Publicat: 02.11.2013
Persoanele stângace sunt mai predispuse în a dezvolta tulburări psihotice, precum schizofrenia, şi mai puţin tulburări de dispoziţie, precum depresia, informează dailymail.co.uk.

Printre persoanele care suferă de boli mintale, stângacii sunt mai predispuşi în a a suferi de tulburări psihotice decât de afecţiuni precum depresia, a arătat un studiu recent.

Cercetătorii britanici au descoperit că doar 11% dintre persoanele diagnosticate cu tulburări de dispoziţie sunt stângace, în comparaţie cu 40% care suferă de schizofrenie.

Autorii studiului, care au publicat descoperirile lor în revista Sage Open, au scris: „Rezultatele noastre arată o răspândire destul de mare a persoanelor stângace care prezintă tulburări psihotice, precum schizofrenia si tulburările schizoafective, în comparaţie cu pacienţii care prezintă simptome de dispoziţie, precum depresia sau tulburările bipolare”.

Cercetătorii au examinat 107 pacienţi de la o clinică psihiatrică publică din mediul urban pentru a stabili câţi dintre aceştia sunt stângaci.

Astfel, au descoperit că numărul persoanelor stângace care sufereau de schizofrenie era mai mare decât al celor care sufereau de depresie.

Studii anterioare au arătat că femeile stângace sunt mai predispuse în a dezvolta cancer mamar.

Surse: Mediafax, Yale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase