Home » D:News » Ce se întâmplă dacă folosiţi smartphone-ul noaptea. Riscurile la care vă expuneţi

Ce se întâmplă dacă folosiţi smartphone-ul noaptea. Riscurile la care vă expuneţi

Publicat: 26.02.2014
Ce se întâmplă dacă folosiţi smartphone-ul noaptea. Riscurile la care vă expuneţi
Două studii au arătat că persoanele care folosesc smartphone-ul după ora 9 seara sunt mult mai obosite şi lipsite de energie a doua zi.

De multe ori, seara, aceste telefoane inteligente sunt considerate o bună soluţie pentru cei care mai au puţin de lucru sau vor să-şi citească emailurile de serviciu.

Este însă o mare greşeală, spun cercetătorii. Aceste persoane nu se mai pot odihni bine noapte, dorm foarte puţin şi prin urmare sunt mai obosite.

Problemele apar în special la cei care folosesc smartphone şi mai puţin la cei care utilizează o tabletă sau un laptop. Concluziile reies din două studii, unul care a vizat 82 de manageri de top şi altul care a cuprins 161 de angajaţi.

În ambele cazuri, cei care foloseau seara târziu telefoanele se simţeau mai puţin motivaţi a doua zi şi nu se puteau concentra bine la muncă.

Problemele apar pentru că aceste persoane nu se mai pot deconecta de la grijile legate de serviciu nici măcar atunci când sunt acasă, în timpul liber.

Totuşi, dacă aceste persoane nu pot renunţa la folosirea smartphone-ului acasă, pot încerca alte variante ca să lucreze mai eficient.

Este indicat să poată dormi în scurte reprize în timpul zilei, sau să consume băuturi energizante. De asemenea, este bine să lucreze în echipă şi să programeze mai atent pauzele de lucru.

Rezultatele studiilor vor fi publicate în revista Organizational Behavior and Human Decision Processes.

Sursa: Popular Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase