Home » D:News » S-a născut fără vagin, dar va avea o viaţă sexuală normală. Intervenţia care a salvat-o pe tânără

S-a născut fără vagin, dar va avea o viaţă sexuală normală. Intervenţia care a salvat-o pe tânără

S-a născut fără vagin, dar va avea o viaţă sexuală normală. Intervenţia care a salvat-o pe tânără
Publicat: 08.05.2014
O tânără de 26 de ani, care s-a născut fără vagin, a suferit o operaţie în Argentina, prin care medicii i-au făcut un organ folosind pielea de pe coapse.

Femeia a aflat la 14 ani că suferă de sindromul Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH), adică s-a născut fără vagin, uter şi cervix. Anomalia congenitală afectează o femeie din 5.000.

De obicei, intervenţia presupune folosirea unei părţi din colonul femeii, dar medicul Hector Lanza a folosit o tehnică nouă, mai puţin invazivă. El a confecţionat vaginul folosind piele luată de pe coapsele pacientei.

Operaţia a avut loc în 2012, dar cazul a fost făcut public acum, când a fost publicat în revista Aesthetic Plastic Surgery.

Anunţul vine după ce, luna trecută, presa de specialitate a prezentat povestea altor 4 femei care sufereau de acest sindrom şi care au primit un vagin artificial, realizat în laborator.

Una dintre tinere a declarat că după intervenţie poate avea o viaţă sexuală normală.

Femeile care suferă de sindromul MRKH au ovare şi se dezvolta normal la pubertate, dar nu au menstruaţie şi nici nu pot rămâne însărcinate.

Organele genitale externe sunt de asemenea normale, de aceea sindromul este descoperit foarte târziu, de obicei în adolescenţă.

In urma operaţiei, pacientele vor avea un vagin, dar singura posibilitate de a avea copii este să apeleze la o mamă surogat.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase