Home » D:News » Noua surpriză pe care Facebook o pregăteşte utilizatorilor. Mark Zuckerberg supraveghează personal acest proiect

Noua surpriză pe care Facebook o pregăteşte utilizatorilor. Mark Zuckerberg supraveghează personal acest proiect

Autor: Marius Comper 05.19.2014
Noua surpriză pe care Facebook o pregăteşte utilizatorilor. Mark Zuckerberg supraveghează personal acest proiect
Facebook lucrează de mai multe luni la o aplicaţie de video-chat cu o interfaţă simplă şi rapidă pentru utilizatori, cunoscută intern sub numele de Slingshot, au declarat surse apropiate situaţiei pentru cotidianul britanic Financial Times.

Aplicaţia reprezintă o nouă tentativă de a recâştiga utilizatori de la Snapchat, după ce Facebook nu a reuşit să copieze sau să cumpere această companie.

Slingshot permite trimiterea de scurte mesaje video şi ar putea fi lansată chiar în luna mai, a spus una dintre surse, avertizând însă că Facebook ar putea încă decide să nu lanseze produsul.

Aplicaţia va fi separată de Facebook Messenger, prin care se pot trimite mesaje text.

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, supraveghează personal acest proiect, după ce creatorii Snapchat, Evan Spiegel şi Bobby Murphy, au refuzat o ofertă de preluare de trei miliarde de dolari.

Reţeaua de socializare încearcă să concureze Snapchat şi pe această cale, după ce a încheiat un acord de preluare a WhatsApp Messenger, o altă aplicaţie populară de transmitere de mesaje.

Analiştii consideră ascensiunea aplicaţiilor simple de mesagerie, precum WeChat, Line şi KakaoTalk, drept una dintre cele mai mari ameninţări pentru Facebook, mai ales în privinţa utilizatorilor tineri, unde reţeaua de socializare a admis semne ale declinului numărului de utilizatori.

Sursa: Mediafax, Financial Times