Home » D:News » Liber la zborurile spaţiale. Compania Virgin Galactic a semnat un acord cu autorităţile americane

Liber la zborurile spaţiale. Compania Virgin Galactic a semnat un acord cu autorităţile americane

06.01.2014
Compania de turism spaţial Virgin Galactic, înfiinţată de miliardarul Richard Branson, a anunţat joi că a semnat un acord cu autorităţile americane, în virtutea căruia va putea să transporte pasageri în spaţiu în cadrul unor zboruri comerciale, informează AFP.

Acordul încheiat cu Federal Aviation Administration (FAA) detaliază felul în care viitoarele zboruri spaţiale, lansate de la baza americană deţinută de Virgin Galactic în New Mexico, vor putea să se desfăşoare în paralel cu traficul aerian obişnuit.

„Echipa noastră lucrează zi şi noapte pentru a începe zboruri spaţiale, abordabile şi regulate, de la baza Spaceport America, iar acest acord ne apropie şi mai mult de acest obiectiv”, a declarat CEO-ul Virgin Galactic, George Whitesides.

Virgin Galactic avea nevoie de acest acord pentru a putea să lanseze la timpul stabilit zboruri comerciale în spaţiu, pentru care 600 de persoane au cumpărat deja bilete, care costă 250.000 de dolari fiecare.

Alături de Richard Branson, o serie de vedete precum Leonardo DiCaprio şi gemenii Tyler şi Cameron Winklevoss, care revendică „paternitatea” reţelei de socializare Facebook, şi-au rezervat deja un astfel de bilet.

Primele zboruri spaţiale comerciale sunt prevăzute a avea loc înainte de sfârşitul acestui an.

Acordul anunţat joi de Virgin Galactic a fost semnat cu câteva ore înainte ca principalul rival al acestei companii în domeniul zborurilor spaţiale, compania SpaceX, înfiinţată de miliardarul american Elon Musk, să îşi prezinte noul ei vehicul spaţial, denumit Dragon V2.

Sursa: Mediafax